Elon Musk: Ekologismus? Jen strašení. Země snese i 10x víc lidí než dnes

25.07.2024 10:05 | Monitoring

Miliardář Elon Musk, majitel sociální sítě X a muž, který v nadcházející prezidentské volbě podpořil kandidáta republikánů na prezidenta USA Donalda Trumpa, řekl pár slov ochráncům životního prostředí. Velmi ostrých slov.

Elon Musk: Ekologismus? Jen strašení. Země snese i 10x víc lidí než dnes
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Elon Musk má za to, že ochrana životního prostředí je důležitá věc. Ale drží se pořekadla – všeho s mírou. Svůj postoj popsal v rozhovoru s Jordanem Petersonem.

„Obecně si myslím, že to začíná dobrými úmysly, ale to, co nakonec vydláždí cestu do pekel, je extrémní ekologismus, který začíná pohlížet na lidstvo, lidi jako špatné, lidi jako zátěž na Zemi, kterou Země nemůže vydržet,“ kroutil hlavou Musk ve videu kolujícím po síti X. Z hlediska fyziky lze podle Muska říct, co všechno planeta vydrží a není nezbytné lidi strašit. „A myslím, že pokud to skutečně propočítáte, myslím, že (planeta vydrží) potenciálně desetinásobek populace, kterou máme dnes,“ dodal.

Zdůraznil, že lidstvo zvyšuje efektivitu při pěstování plodin a stejně tak lze podle Muska říct, že na planetě lze nalézt vodu k pití. Musk v této souvislosti připomněl, že 70 procent povrchu planety pokrývá vodní plocha. A to je dost.

„Takže o vodu opravdu není nouze. Není nedostatek plochy a energie na pěstování potravin,“ nechal se slyšet Musk.

 

 

V souvislosti s blížícími se americkými prezidentskými volbami Musk popřel, že by se rozhodl posílat Trumpovi 45 milionů dolarů měsíčně. Server deníku The Guardian s odvoláním na další zdroje uvedl, že Musk chce podpořit Trumpa, ale menšími dary.

V úterý se Musk objevil v show Jordana Petersona, kde řekl, že toto tvrzení „prostě není pravdivé“. „Nedaruji Trumpovi 45 milionů dolarů měsíčně,“ řekl.

Neupřesnil, jak vysoké dary je ochoten Trumpovi poskytnout.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…