Fiala už vadí jen 72 % Čechů

12.08.2024 12:54 | Monitoring

Popularita českého premiéra Petra Fialy zůstává nízká. Podle agentury Morning Consult českého premiéra podporuje pouhých 21 % spoluobčanů. Naopak 72 % s jeho vedením státu vyjádřilo nesouhlas. Méně oblíbený už je jen jihokorejský prezident a japonský premiér.

Fiala už vadí jen 72 % Čechů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Česka Petr Fiala

V srpnu 2024 zveřejnila společnost Morning Consult průzkum podpory světových lídrů, který odhaluje různorodé hodnocení mezi jednotlivými politiky. Na základě dat sesbíraných mezi 30. červencem a 5. srpnem společnost uvedla, že nejvyšší míru podpory si udržel indický premiér Narendra Modi, který dosáhl 70% schválení jeho vlády. Popularitě se těší i prezident Argentiny Javier Milei, podporu mu vyjádřilo 62 % respondentů.

Polský premiér Donald Tusk získal schválení 47 % respondentů, zatímco 43 % vyjádřilo nespokojenost s jeho vedením. Tento výsledek naznačuje relativně vyvážené hodnocení, přičemž podpora mírně převyšuje nespokojenost, což mu poskytuje solidní politickou základnu.

Ve Velké Británii dosáhl Keir Starmer, vůdce Labouristické strany, 44% schválení a 35 % nespokojenosti. Navíc 21 % respondentů uvedlo, že nemá jasný názor. Starmer se tak těší stabilní podpoře, přičemž jeho schválení převyšuje nespokojenost o 9 procentních bodů.

Italská premiérka Giorgia Meloniová obdržela schválení od 41 % respondentů, zatímco 54 % vyjádřilo nesouhlas s jejím vedením.

Čeští respondenti se zaměřili na hodnocení premiéra Petra Fialy. Zařadil se mezi tři poslední světové lídry s nejmenší mírou schválení jeho vlády. S jeho vládou souhlasí pouze 21 % respondentů, naopak 72 % respondentů jeho vedení neschvaluje.

Fiala tak stojí mezi lídry s velmi vysokou mírou nespokojenosti, podobně jako Olaf Scholz z Německa a Emmanuel Macron z Francie, kteří čelí obdobně kritickým hodnocením. Německého kancléře podporuje jen 22 % respondentů, francouzského prezidenta 23 %.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hůř než český premiér , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVitek106 , 12.08.2024 14:13:43
je v oblíbenosti u občanů, snad jen Hitler u Židů.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…