Fico se ozval. Má jasno, co vedlo k atentátu na Trumpa

14.07.2024 15:21 | Monitoring

Exprezident USA Donald Trump popsal okolnosti atentátu, při němž dostal zásah střelou do ucha. „Scénář jako přes kopírák,“ zareagoval na sociálních sítích slovenský premiér Robert Fico, jenž se stal před nedávnem obětí atentátu, kdy na něj útočník zaútočil po jednání slovenské vlády v Handlové.

Fico se ozval. Má jasno, co vedlo k atentátu na Trumpa
Foto: X
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico poprvé od atentátu veřejně promluvil

„Scénář jako přes kopírák. Kdyby útočník na Donalda Trumpa uměl slovensky, stačilo by mu přečíst si Denník N, Sme nebo Aktuality, aby dostal chuť ‚udělat pořádek’ s neposlušným bývalým prezidentem USA. Scénář jako přes kopírák. Političtí oponenti Donalda Trumpa se ho pokoušejí zavřít, a když jim to nevychází, tak natolik štvou veřejnost, až nějaký ubožák vezme zbraň. A nyní budeme svědky řečí o potřebě smíření, uklidnění a odpuštění,“ poznamenal slovenský premiér Robert Fico na svém facebookovém profilu.

O střelbě napsal na svou sociální síť Truth Social americký exprezident Donald Trump. Popsal, že byl postřelen kulkou, jež mu prorazila horní část pravého ucha. Okamžitě prý věděl, že něco není v pořádku, protože slyšel svištivý zvuk a výstřely. „Cítil jsem, jak kulka proráží kůži. Hodně jsem krvácel, takže jsem si uvědomil, co se stalo,“ sdělil Trump.

Poděkoval bezpečnostním složkám a podivil se, že se takovýto atentát může odehrát v USA. „Bůh žehnej Americe,“ napsal Trump ve svém příspěvku.

K útoku na amerického exprezidenta a uchazeče o kandidaturu do brzkých prezidentských voleb Donalda Trumpa došlo na sobotním předvolebním mítinku v Pensylvánii. Útočník je po smrti. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nenávist,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 14.07.2024 16:41:25
nálepkování sluníčkářských novinářů i těch údajně správných demokratických politiků vedou labilní lidi většinou starého, senilního věku nebo naopak mladého, nevyzrálého věku, k takovým činům. Naposled se s tím nálepkováním předvedl náš signalista peremiér, když označil nově vzniklou frakci v EP, kde je ANO i Přísaha, jako proruskou. To by si snad vystudovaný politolog měl odpustit.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…