Filip: Lidé umírají na ulicích. Ale největší průšvih Nečasovy vlády je...

31.12.2012 10:54 | Zprávy

ParlamentníListy.cz uspořádaly mezi politiky bilancující anketu, při které chtěly znát jejich názor na největší úspěch a naopak největší průšvih vlády Petra Nečase. Opoziční poslanci vesměs prohlašovali působení současného kabinetu za jeden velký, dlouhodobý průšvih, ale předseda KSČM Vojtěch Filip byl přece jen konkrétnější.

Filip: Lidé umírají na ulicích. Ale největší průšvih Nečasovy vlády je...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„Nevím, co vláda považuje za úspěch, ale já žádný úspěch této vlády nevidím,“ zahájil šéf opoziční strany ostře svůj anketní příspěvek. Podle něj roste podíl nezaměstnaných, stejně tak chudoba, není zajištěna potřebná péče a dostali jsme se prý už tak daleko, že lidé umírají na ulicích. V takové situaci je prý opravdu těžké mluvit o úspěších.

Celou anketu si přečtěte ZDE

Ohledně průšvihů byl mnohem sdílnější. Za největší považuje „přijetí takzvané důchodové reformy, která je protismyslná a nemá ani základní parametry zajištění lidí na stáří.“ Ve skutečnosti se podle Filipa nejedná o projekt zajištění na stáří, ale jen o bankovní produkt, který je navíc velmi špatný.

Dalším průšvihem je podle předsedy KSČM mnohamiliardový dar, který stát poskytl církvím v rámci „takzvaných restitucí“ a sebe tak zadlužil na mnoho let dopředu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…