Filip udeřil na Fialu a další: Podporujete vznik globálního konfliktu

20.06.2024 20:37 | Monitoring

Bývalý předseda KSČM, bývalý dlouholetý a současný předseda Česko-čínské smíšené obchodní a průmyslové komory Vojtěch Filip v pořadu Aby bylo jasno komentoval výsledky voleb do Evropského parlamentu, prozradil, že budoucnost české levice vidí velmi pozitivně. Kriticky se vyjádřil k nedávnému mírovému summitu o Ukrajině ve Švýcarsku, kdy bylo předem jasné, že nepřinese žádné výsledky. Slova českého premiéra Fialy, že kdo chce mír, nehájí české zájmy, označil za lži. Další vyzbrojování Ukrajiny podle Filipa vede k podpoře vzniku globálního konfliktu.

Filip udeřil na Fialu a další: Podporujete vznik globálního konfliktu
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Vojtěch Filip v Aby bylo jasno

Do voleb do Evropského parlamentu KSČM kandidovala s některými dalšími stranami v koalici pod značkou STAČILO!, získala necelých deset procent hlasů a dva poslanecké mandáty. Takový výsledek Vojtěch Filip hodnotí jako velmi dobrý. „Podařilo se nám navrátit část voličů, kteří volili radikální levici. A samozřejmě je potřeba za to poděkovat Kateřině Konečné,“ zmínil současnou šéfku komunistů, které se podařilo přesvědčit občany o tom, že je důvod volit koalici STAČILO!. Ukázalo to podle něj budoucnost pro levicové voliče v České republice.

Není toho názoru, že úspěch značky STAČILO! znamená konec KSČM v České republice. „Myslím, že STAČILO! je dnes dobrá značka, protože některých rozhodnutí vlády České republiky stačilo a některých rozhodnutí z Bruselu stačilo ještě více. Je to normální spolupráce, a nakolik bude značka KSČM zachována, záleží jen na členech komunistické strany. Já vidím tu budoucnost pozitivně,“ podotkl Vojtěch Filip v pořadu Aby bylo jasno.

Prozradil, jak vidí budoucnost české levice: „Myslím, že ta zkušenost s neoliberalismem, s některými konzervativními přístupy ukazuje dobrou budoucnost české levice. Záleží na tom, aby ti, kteří ji představují, byli schopni komunikace mezi sebou, nevyhýbali se té komunikaci ani tomu, aby přesně stanovili program, který ty lidi osloví,“ řekl a doplnil: „Je důležité, aby si reprezentace české levice rozuměla s českým občanem, myslím, že taková naděje tady je,“ míní expředseda KSČM.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ve švýcarském městě Lausanne,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoldcrock , 20.06.2024 21:22:07
nejlepší vzdělávací ústav celého světa, (IMD), ve kterém se o studijní místa rvou ti nejlepší manažeři a bankéři, na konferenci vyhlásil výsledky své každoroční analýzy o konkurenceschopnosti jednotlivých zemí. A českého profesora Fialu za jeho údajné skvělé úspěchy, kterými se v Praze chlubil, ani trochu nechválili. Ba naopak. Zpráva IMD suše konstatovala, že za rok 2023 se Česká republika propadla o dalších 11 pozic v celosvětovém řebříčku, který měří konkurenceschopnost, digitalizaci, efektivitu státní zprávy a rozvoj moderní ekonomiky. Fiala dokonce v žebříčku neměl žádnou konkurenci. Ani jednomu dalšímu předsedovi vlády na celém světě se v roce 2023 nepodařilo tak razantním způsobem rozvrátit svou zemi jako Fialovi. Jeho výkonnosti ( -11 ) se přiblížila pouze současná peruánská diktátorka Dina ( -8 ). Poslední zpráva OECD přitom nenechává na Fialovi niť suchou. Podle ní, jsou do ČR dováženi pouze nekvalifikovaní imigranti, kteří nedokáží přinést ČR ekonomický zisk. Školství stagnuje a není schopno produkovat moderně a hlavně technicky vzdělané zaměstnance, kteří by byli schopni nastartovat moderní ekonomiku. Strukturálně zastaralá ekonomika váže všechny dostupné pracovní síly, které jsou nuceny pracovat za mrzkou mzdu. Děti se díky vládní asociální bytové politice nemají kde rodit, a nejsou pro ně ani místa ani v mateřských školách, když už náhodou přijdou na svět. Neexistuje jakákoliv ucelená a promyšlená rekvalifikace zaměstnanců na moderní profese a dovednosti.

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…