Hádky o Blanku trvají. Arbitři chtějí studovat další materiály

10.03.2014 21:12 | Zprávy

Ani dnes rozhodčí soud nevynesl v kauze tunelu Blanka žádné rozhodnutí. Jednání mezi Prahou a Metrostavem bude pokračovat 1. dubna. Arbitři prý musejí prostudovat další materiály, které v uplynulých dnech předložil Metrostav.

Hádky o Blanku trvají. Arbitři chtějí studovat další materiály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Radní Jiří Nouza (TOP 09) se domnívá, že se jednání posunulo pozitivním směrem. „Myslím, že jsme se posunuli dopředu v projednávání, takže stanoviska jsou, myslím, bližší, než byla na začátku,“ uvedl pro Český rozhlas.

Prozradil také, že na příštím jednání by chtěl předložit návrh na vyčíslení dostavby tunelu Blanka. Ten by radní měli schvalovat na mimořádném zasedání 21. března, a pokud jej následně schválí i soudce, nic by už dostavbě tunelu nestálo v cestě.

Metrostav zatím mlčí

Metrostav se zatím odmítl vyjádřit. Ve sporu po Praze požaduje 2,7 miliardy korun. Praha mu je ale nezaplatí, dokud nebude jasná právě platnost smluv z roku 2006. Celý spor by se ale podle Nouzy mohl vyřešit už na příštím jednání. „Věřím, že ano, ale je věcí rozhodčího senátu, jak se k tomu postaví,“ podotkl.

Celkové náklady na stavbu tunelu Blanka se odhadují na 37 miliard korun. Blanka je významnou částí Městského okruhu a má navázat na už hotové části, tedy Jižní spojku, tunel Mrázovka a Strahovský tunel. Nové tunely usnadní průjezd především přes Letnou a Holešovice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

Empatie,

Obecně by měly být schopnosti empatie mimořádně rozvinuté u všech profesí, kde dochází k výrazné interakci s jinými lidmi. Můj názor je, že u politika obzvlášť. Co vy na to ? Jinak, ač "stará" bába Vám Pirátům fandím.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

18:12 „Budeme svědky představení.“ Zeman čeká výměny v čele ODS a lidovců. A zná jména

Bývalý prezident Miloš Zeman označil výsledky krajských voleb jako jednoznačné referendum o vládě, p…