Hajlování? To musíte na Ukrajinu. Poslancovi ANO nadávají kvůli poznámce

15.07.2024 20:45 | Monitoring

Poslanec hnutí ANO Patrik Nacher strhl povyk, když na sociálních sítích na výzvu jednoho z uživatelů plarfomy X, ať „zahajluje“, odpověděl, že „to musí na Ukrajinu“. Nakonec svou reakci smazal a omluvil se. Později CNN Prima NEWS vysvětloval, že tak činil v záplavě silných emocí, protože několik jeho příbuzných zemřelo za druhé světové války ve vyhlazovacím táboře.

Hajlování? To musíte na Ukrajinu. Poslancovi ANO nadávají kvůli poznámce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Patrik Nacher 8. července hodnotil výsledek francouzských voleb i některá kontroverzní prohlášení tamní krajní levice. „Zahajluj,“ napsal Nacherovi jeden diskutérů. „To musíte na Ukrajinu,“ odpověděl opoziční politik a vzedmul vlnu kritiky. Příspěvek později politik smazal.

Na komentář později upozornil člen TOP 09 Marek Gajoš, který udělal z diskuse screenshot. „Hele, to myslíte vážně? Tohle je celkem nové dno, které jste prolomil,“ komentoval Nacherův komentář, že se hajluje na Ukrajině.

Narativ o přítomnosti neonacistů na Ukrajině používá ve své propagandě Rusko, proto si Gajoš do Nachera ještě rýpl slovy: „Poslanec za ANO. Rusko, pro tebe všecko.“

Redakce CNN Prima NEWS dala Nacherovi prostor k vyjádření. „Žádný tweet není. Byla to reakce na to, abych zahajloval, což mi přijde přes čáru,“ reagoval politik s tím, že hned několik jeho příbuzných zemřelo za druhé světové války ve vyhlazovacím táboře. Na další dotaz, jak Ukrajina souvisí s hajlováním, odpověděl následovně: „Jak souvisím já s hajlováním?“

Nakonec se Patrik Nacher za svůj výrok omluvil: „Před týdnem jsem ve vzteku napsal nevhodnou reakci. Chtěl jsem, aby má odpověď byla stejně trapná jako tweet, na který jsem reagoval a který mě nesmyslně vyzýval k hajlování. Jsem na tyto projevy obzvláště citlivý, neboť všichni moji příbuzní (mimo babičky a dědečka) byli zabiti v koncentračním táboře Treblinka. Téměř okamžitě (po pár minutách) jsem to smazal, protože jsem si uvědomil, že to byla nepatřičná reakce. Omlouvám se,“ napsal Patirk Nacher na síti X.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

7:21 Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

Do měsíce se stáhnou, odhaduje švédský analytik Mikael Valtersson, kdy Ukrajinci přijdou o dlouho dr…