Harrisová poprvé od konce Bidena vystoupila. A Trump už může tušit, jak na ni

22.07.2024 20:00 | Zprávy

Kamala Harrisová absolvovala své první veřejné vystoupení jako možná prezidentská kandidátka demokratů. Nejprve vychválila končícího prezidenta Joea Bidena. „Náš prezident Joe Biden bojuje za americký lid a my jsme hluboce, hluboce vděční za jeho službu našemu národu,“ uvedla. A Trump už ví, s pomocí jakých dvou témat by nad ní mohl zvítězit.

Harrisová poprvé od konce Bidena vystoupila. A Trump už může tušit, jak na ni
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Dosavadní viceprezidentka Kamala Harrisová poprvé veřejně promluvila jako možná příští prezidentská kandidátka amerických demokratů. Nejprve vychválila končícího prezidenta Joea Bidena.

„Dědictví úspěchů Joea Bidena za poslední tři roky nemá v moderní historii obdoby,“ řekla v Bílém domě. „Náš prezident Joe Biden bojuje za americký lid a my jsme hluboce, hluboce vděční za jeho službu našemu národu,“ pokračovala podle agentury Reuters.

Server katarské televize Al-Džazíra nabídl k Harrisové pár informací.

Narodila se v Oaklandu v Kalifornii jako dcera matky narozené v Indii a otce narozeného na Jamajce.

Navštěvovala Howard University ve Washingtonu, DC, než získala titul právníka na University of California College of the Law, San Francisco.

Začala pracovat v kanceláři okresního prokurátora okresu Alameda, než se přesunula do kanceláře okresního státního zástupce v San Francisku. V roce 2003 se stala okresní státní zástupkyní v San Francisku. Poté byla v roce 2010 zvolena generální prokurátorkou státu Kalifornie. O čtyři roky později tento svůj post obhájila.

V roce 2016 byla zvolena do amerického Senátu a stala se přední kritičkou Trumpa, zejména pokud jde o jeho imigrační politiku.

Americká zpravodajská stanice CNN doplnila, že za Harrisovou stojí guvernéři klíčových amerických států, což hraje v její prospěch.

„Čtyři guvernéři středozápadních států, které musí vyhrát – Gretchen Whitmer z Michiganu, Tim Walz z Minnesoty, Tony Evers z Wisconsinu a JB Pritzker z Illinois – v pondělí podpořili Harrisovou. Následovali nedělní doporučení volit Harrisovou od Andyho Besheara z Kentucky, Roye Coopera ze Severní Karolíny, Gavina Newsoma z Kalifornie a Joshe Shapira z Pensylvánie. Mnoho z těchto guvernérů by mohlo přicházet v úvahu pro nominaci na místopředsedu strany,“ uvedla CNN s tím, že žádný vážný vyzyvatel Harrisové se nerýsuje.

Trump se podle agentury Reuters pokusí voličům ukázat, že Harrisová jako Bidenova viceprezidentka měla prsty ve dvou věcech, které se z Trumpova pohledu demokratům nepovedly. Podle republikánů demokraté nezvládli imigrační politiku. A kromě toho demokraté, viděno Trumpovýma očima, nezvládli zkrotit růst životních nákladů. „Průzkumy veřejného mínění neustále ukazují, že Američané jsou nespokojeni s vysokými náklady na potraviny a pohonné hmoty a také s úrokovými sazbami, které činí nákup domu méně dostupným,“ doplnila k tomu agentura Reuters.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…