Hubáčková a Beneš poškozují českou ekonomiku, zlobí se Svobodní

08.09.2022 8:52 | Ze sítí

Svobodní se opřeli do lidovecké ministryně životního prostředí Anny Hubáčkové, která během prázdnin bez většího povšimnutí médií podepsala dohodu o spolupráci při ochranně klimatu s energetickou firmou ČEZ. Podle tohoto materiálu má právě polostátní energetický gigant dosáhnout uhlíkově neutrálního provozu už v roce 2040, tedy o deset let dříve, než se původně počítalo. Takový plán Svobodní odmítají, protože povede k dalšímu růstu cen energií a zesílení závislosti naší země na dodávkách ze zahraničí.

Hubáčková a Beneš poškozují českou ekonomiku, zlobí se Svobodní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Česká republika potřebuje mít zdroje, které budou spolehlivě a rychle reagovat na výkyvy při výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Uhelné elektrárny těmito zdroji mohou být za daleko přijatelnější cenu, než elektrárny poháněné plynem, který se bojíme v Brdech těžit. Uhlí si naopak umíme obstarat sami, a ještě mnoho kvalitního se nachází v nedávno zavřených nebo pomalu zavíraných dolech,“ uvedl předseda Svobodných Libor Vondráček, který již opakovaně prohlásil, že za hlavní příčinu současné energetické krize pokládá přehnaně zelnou politiku EU, kterou papouškuje také český kabinet. 
 
 
„Politika lidovecké ministryně životního prostředí z koalice SPOLU je sebevražedná a generální ředitel ČEZu poškozuje těmito proklamacemi nejen českou ekonomiku, ale zejména minoritní akcionáře ČEZu, na které se v jiných věcech zcela správně bere zřetel,“ nebál se ostrých slova Vondráček.
 
„Svobodní dlouhodobě říkají, že bruselská zelená politika je nejzásadnější příčinou současných problémů s energiemi a poslední české vlády jsou spolupachateli této tristní situace,“ dodal předseda Svobodných. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…