Incident na ulici: Poslankyni ODS Decroix hrozil agresor, ochránil ji Mašek z ANO

11.07.2024 18:20 | Monitoring

Poslankyně Eva Decroix na sociálních sítích popsala incident, kdy ji měl v Praze na ulici obtěžovat neznámý muž. Situaci ale zachránil opoziční poslanec Jiří Mašek (ANO), který místopředsedkyni ODS pomohl ochránit, než se útočník vzdálil.

Incident na ulici: Poslankyni ODS Decroix hrozil agresor, ochránil ji Mašek z ANO
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Decroix popsala své zkušenosti z dnešního odpoledne na síti X. „Upřímně děkuji panu kolegovi Jiřímu Maškovi, který mi umožnil se vedle něj schovat a byl připraven mi pomoci v situaci, kdy mne přes celé Malostranské náměstí pronásledoval a vulgárně na mne řval ‚svině… zlodějko… a já ti ukážu‘ nějaký vyšinutý, agresivně vypadající šílenec, který mne prý zná z televize,“ popisovala Decroix.

„Policie byla daleko a já byla ve lhostejném davu mezi stánky v úzkých a začínala se cítit v ohrožení. Kolega poslanec se zachoval jako správný muž, a dokud se situace i já neuklidnily, stál za mnou a vedle mne. Děkuji za to a moc si vážím toho, že při všech názorových rozporech, které zcela legitimně můžeme mít a máme, se k sobě chováme jako lidi,“ uvedla Decroix, která například nedávno prohlásila, že nová evropská frakce Patrioti pro Evropu, kam budou patřit europoslanci ANO, je proruskou aliancí.

Poslankyně také dodala, že taková věc se jí stala poprvé v životě. „Přiznám, že se mi taková věc stala poprvé a trochu mnou otřásla. Už hodně dlouho jsem se jako žena necítila náhle tak lehko zranitelná,“ popsala.

 

 

Podobné zkušenosti s nenávistí prý má také místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová (Piráti). „Evo, to mi je moc líto. A současně bohužel musím říct, že vím, jak se cítíš. Stalo se mi nedávno něco podobného, a to jsem měla s sebou dítě. Jestli jsem si z těch situací něco odnesla, tak to, že pro některé lidi přestáváme být lidskými bytostmi a argumentovat nemá smysl. Je moc dobře, že byl Jiří Mašek nablízku,“ reagovala Richterová.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Incident na ulici., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 12.07.2024 8:05:17
pronásledoval a vulgárně na mne řval ‚..... … zlodějko… a já ti ukážu‘ nějaký vyšinutý, agresivně vypadající šílenec, který mne prý zná z televize,“ popisovala Decroix. Proč vyšinutý? Kdyby se ta ženská chovala slušně a něco dělal pro naše občany, tak by ji nikdo nenapadl. Samozřejmě, že neschvaluji nějaké násilnosti. Ale toto bylo jen verbální, tak doufám, že si z toho vezme ponaučení. A to, že ji chránil opoziční poslanec je snad logické. V opozici jsou slušní lidé, tak proč by ne?

|  6 |  0

Další články z rubriky

Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

8:24 Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

Ukrajinský politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě, věnující se novým důkazům a v…