Jak to na mě útočíte? Mluvili o kravách, Nerudové se to asi dotklo

24.04.2024 21:00 | Monitoring

Turkovo podražení, nebo Babišovy góle? O tom, kdo fauloval více – zda superlídr Motoristů a Přísahy Filip Turek, nebo Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, se rozhoduje v novém videu lídryně hnutí STAN do evropských voleb Danuše Nerudové. Ta v dresu předstupuje před diváky sociálních sítí a cituje dva výroky na její adresu.

Jak to na mě útočíte? Mluvili o kravách, Nerudové se to asi dotklo
Foto: Reprofoto: sociální síť X Danuše Nerudové
Popisek: Danuše Nerudová v dresu

„Mistrovství začalo o něco dřív, ale bohužel není moc repre. Tihle útočníci totiž nehrajou úplně fair play. A ještě je to trochu přesilovka. Tohle si zaslouží rozebrat elektronickou tužkou,“ sedí v dresu před kamerou lídryně hnutí STAN do Evropského parlamentu Danuše Nerudová.

„Vítám vás u prvního dílu pořadu Nájezd týdne. Pojďme na to,“ zve Nerudová.

„Průměrná Danuše Nerudová vydechne 0,9 kg CO2 za den. A někteří idioti si myslí, že je rozdíl, pokud jsou emise z Danuše, z krávy nebo z auta. Já bych navrhnul, aby se zkusila nadechnout a pak nevydechla,“ přečetla text Deníku N – tedy myšlenku lídra Motoristů a Přísahy Filipa Turka, kterou Deník N citoval, Nerudová. „Fuu, dvě minuty pro Filipa Turka za podražení,“ uvedla Nerudová.

Podle ní je kritická diskuse namístě, ale je fajn znát její mantinely. „Ohledně argumentačních faulů týkajících se klimatické změny si můžete podat ruku s Václavem Klausem. A jo, vy už jste si ji vlastně podali,“ poukazuje Nerudová na setkání exprezidenta s Filipem Turkem. „Já to rozdejchám, v pohodě, ale chci, aby tu mohly v klidu dejchat a žít i další generace, a prvním krokem k tomu je tenhle problém nepopírat. Nezlehčovat. Ale začít s tím něco konečně dělat,“ dodala Nerudová.

„Tak co tam máme dál?“ ptá se Nerudová a pouští projev Andreje Babiše (ANO) na půdě Poslanecké sněmovny. „V jaké dimenzi žije tato osoba, jejímž jediným zájmem je pro sebe urvat jakékoliv euro koryto, aby mohla další roky dojit erár.“

„No to jsou zase góle. Koukám, že přirovnání z kravína rád používá i tenhle československý útočník. Ale já si Evropu, na rozdíl od nich, euroskeptiků a populistů, nepředstavuji jako dojnou krávu. Ti, co na Evropskou unii akorát kydají hnůj, ale beze studu berou z jejího koryta, nikomu neprospějou. My chceme Evropu tvořit, ne bořit. A věřím, že rozhodčí, teda voliči, to uvidí úplně stejně. No nic, byl to plodný týden. Do voleb nás jich ještě pár čeká. Zatím můžete hlasovat, který z mých milých kolegů fauloval nejvíc. A koho byste nominovali na nájezd týdne vy,“ zakončila Nerudová.

V anketě, kterou pod svůj příspěvek na sociální síti X připojila, hlasovalo ke středeční 20. hodině přes 200 diskutujících. A výsledek? Zatím vítězí Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vůbec nechápu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOldwin , 25.04.2024 10:38:30
že se tomu Danuše Nerudová diví. Vždyť si o to každým výrokem říká. Samá omšelá fráze beze známky jakéhokoliv myšlení. Absolutně nevím, co se jí v hlavě odehrává, asi nic. Není osobností, jen opakuje bezduché fráze. Myslitelkou rozhodně není.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…