Ještě minulý rok darovala peníze na to, aby USA neměly policii. Harrisovou pronásleduje minulost

07.08.2024 19:19 | Monitoring

Kamala Harrisová a její manžel Doug Emhoff posílali finanční dary neziskové organizaci, která prosazovala snížení peněz pro policii a učinila z Washingtonu trvalé „útočiště“ pro nelegální přistěhovalce. Do toho neziskovka opakovaně prosazovala hnutí Black Lives Matter.

Ještě minulý rok darovala peníze na to, aby USA neměly policii. Harrisovou pronásleduje minulost
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Boj o Bílý dům se rozjel na plné obrátky. Na oba kandidáty i jejich nominanty na viceprezidenta se otevírají kauzy z dávné i nedávné minulosti. Kamala Harrisová nyní čelí tlaku stran své podpory, kterou zaslala neziskové organizaci Legal AID DC. Ta byla původně založená jako bohulibá organizace, která pomáhá chudým dovolat se svého práva. V posledních letech se jejího vedení i politiky ovšem chopili progresivní aktivisté.

„V roce 2020, po smrti George Floyda, otřásly městy po celých Spojených státech velké nepokoje. Společnost Legal AID DC v té souvislosti zveřejnila na svých webových stránkách prohlášení koordinátora projektu Adama Jacobse, že ,stojí v solidaritě s těmi, kdo mluví, demonstrují a požadují zemi a společnost, která se bude chovat ke každému ze svých obyvatel důstojně a s respektem‘,“ píše server Washington Examiner.

V červnu roku 2020, několik dní po Jacobsově prohlášení, zahýbala Amerikou hojně citovaná slova Amandy Korberové, právničky levicové skupiny Bytové právo. Ta požadovala v návaznosti na střety stoupenců Black Lives Matter s policií, aby se policii odebraly peníze. „Jak Amanda Korberová z Legal Aid v článku poznamenala, jsme znepokojeni, zejména vzhledem k probíhajícímu protestnímu hnutí, o jakémkoli řešení, které zahrnuje více policie a policejní práce ve veřejném bydlení DC,“ napsala nezisková organizace na tehdejší síti Twitter s tím, že post doprovodila hashtagem Black Lives Matter DC.

Likvidace policie postupovala. V roce 2021 společnost Legal Aid DC sdílela na sociálních sítích článek oslavující hnutí Black Lives Matter a citovala citát člena městské rady v Minneapolisu Jeremiaha Ellisona, syna minnesotského prokurátora, který prohlásil: „Myslím, že policie bude považovat levicového demonstranta s plynovou maskou za nebezpečnějšího než pravicového demonstranta s poloautomatickou puškou.“ Ellison pomohl neziskovce vést obvinění s cílem rozložit policii v Minnesotě. Neúspěšně.

Ovšem Legal Aid DC podpořila slovy „mohl zmírnit část teroru, kterému naši sousedé přistěhovalci a jejich rodiny čelili po mnoho let“, zákon, který vytvořil z Washingtonu útočiště pro nelegální migranty. Zákon omezil i věznice. Částečně je přetransformoval na záchytná centra pro migranty.

Podle Iry Mehlmana, mluvčího Federace pro americkou imigrační reformu, USA „vidí důsledky politiky útočišť, jak se znovu a znovu projevují“. Harrisovou, která v minulosti obhajovala takovou politiku, v roce 2021 pověřil prezident Joe Biden, aby se zabývala „základními příčinami“ migrace na jižní hranici USA. Což republikáni označují za absurdní a poukazují na řadu selhání Harrisové v této roli.

V době, kdy Legal Aid DC podepisoval své příspěvky na sociálních sítích hashtagem Black Lives Matter a snažil se do řádu americké legislativy vnést progresivní myšlenky o umenšování pravomocí i financování policie, Kamala Harrisová spolu se svým manželem poslali neziskovce 1 000 dolarů. O dva roky později, tedy už v době, kdy Harrisová zastávala pozici viceprezidentky USA, zaslala s manželem společnosti Legal Aid DC 1 000 dolarů znovu.

Zajímavostí je, že v roce 2023, tedy v roce, kdy Harrisová s manželem neziskovou organizace podpořili 1 000 dolary, se Legal Aid DC začal dožadovat zavedení „vytvoření reparační pracovní skupiny a fondu pro řešení dopadů otroctví a institucionálního rasismu ve Washingtonu“.

Požadovaný zákon měl zavést do amerického právního systému reparace za období otroctví. Legal Aid DC požadoval, aby zákon „přiznal, že otroctví, kolonialismus a systémový rasismus zanechaly v DC hluboké jizvy, a aby začala napravovat tyto dopady pro černé obyvatele DC prostřednictvím přijetí tohoto zákona“. Zákon by tak dvě a půl století po zrušení otroctví zavedl finanční reparace pro Afroameričany.

Rada D.C. v roce 2024 schválila financování reparační komise pro černošské obyvatele v oblasti, uvedl Washington Post. Republikáni se dlouho stavěli proti reparacím a tvrdili, že jsou diskriminační a založené na falešné myšlence systémového rasismu – a zároveň trestají bělochy, kteří nevlastnili otroky a nutně neměli ani předky, kteří je vlastnili.

Ale Kamala Harrisová z obvinění z podpory radikálních aktivistů vybrousila prohlášením mluvčího Bílého domu, který řekl, že Legal Aid DC „pomáhá klientům, kteří trpí domácím násilím“. Nezisková organizace se stará i o oběti domácího násilí. Ale u toho prosazuje i výše řečené. A i právě na tyto progresivisticky aktivistické politiky neziskovky šly peníze Kamaly Harrisové a jejího manžela. 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…