Jsme jediná strana, která může mezi lidi, chválí se Sobotka

12.11.2011 17:13 | Zprávy

Bohuslav Sobotka v závěrečném proslovu na sjezdu ČSSD i vtipkoval a chválil Lubomíra Zaorálka. Zároveň oznámil, že jednání a hlasování bude pokračovat téměř za měsíc, a to 10. prosince.

Jsme jediná strana, která může mezi lidi, chválí se Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„My jsme jediná politická strana, která se nemusí bát chodit mezi lidi," zavtipkoval si hned na začátek svého projevu předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Sjezd sociálních demokratů skončil a jednání bude pokračovat 10. prosince, kdy se sejde Ústřední výkonný výbor ČSSD a bude se i hlasovat.

„Chci poděkovat i Lubošovi, protože on má na starost tento maraton," obrátil se Sobotka na Lubomíra Zaorálka, místopředsedu Poslanecké sněmovny. „A chci mu poděkovat i za to, jak nás provedl touto konferencí," dodal.

Související: ČSSD upraví program. Dnes proběhne konference v Praze

Podle Sobotkových slov budou do konce letošního roku připraveny programové dokumenty strany. „My nemůžeme mluvit jen o tom, jak zdaníme, ale i jak vytvoříme pracovní místa," rýpl si do vlády. Na příští konferenci budou jsou prý do sálu zváni i voliči a sympatizanti ČSSD.

Na tiskové konferenci po Sobotkově projevu hovořili například i Michal Hašek nebo Lubomír Zaorálek. „Jestli bude vláda pokračovat v brutálním tlaku a bude pokračovat ve vykošťování krajů, pak by vedení krajů mělo dát jasně najevo, co chtějí nebo nechtějí," řekl hejtman Moravskoslezského kraje Hašek. Zaorálek si pak pochvaloval nynější objíždění velkých měst, což sociální demokraté poslední dobou činí v rámci jejich petice. „Byla to tak rozsáhlá debata, jaké jsme se zatím neúčastnili," dodal.

Čtěte více:

  • Novela ČSSD chrání spotřebitele 
  • Senátoři ČSSD zkusí odložit daňovou reformu. Ať platí až po volbách, říkají 
  • Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

    Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

    Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

    18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

    Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…