KSČM? Asi jako léčivý mor, píše bývalý disident

11.12.2012 15:27 | Zprávy

Bývalý disident a novinář Jan Urban má za to, že dnešní KSČM není demokratická strana, ale dnešní demokracie jí k vzestupu nahrává. Podíl extremistických hlasů totiž existuje v každé společnosti, ta mu ale nesmí pomáhat.

KSČM? Asi jako léčivý mor, píše bývalý disident
Foto: tan
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip v Partii na Primě

Podle Urbana je jedním z tvrzení, proč je KSČM demokratická, fakt, že dostala mandát v demokratických volbách. „To je pravda. Stejná pravda jako tvrzení, že nezakázaná NSDAP by ve svobodných volbách po válce v Německu dostala ještě mnohem více hlasů, než KSČM v České republice v roce 2012. Potenciál extrémistických hlasů totiž existuje v každé demokratické společnosti,“ napsal Urban.

Je podle něj také pravdou, že frustrovaný volič dal hlas KSČM na protest proti ostatním stranám. „Je to tak - přesně takhle ale začínala masová podpora fašismu v Itálii a Německu. „Neschopná demokracie“, „zapomínající na zájmy lidu“, úmyslně „rozvracená spiknutími přisluhovačů jeho nepřátel“, atd., atd. Dokud se česká demokracie nestane skutečně důvěryhodnou, bude sama sebevražedně pomáhat svému komunistickému nebo jinému totalitnímu hrobaři,“ upozorňuje Urban.

Demokratické strany prý promarnily šanci na slušnou demokracii a ignorovaly občany. Stejně tak nové strany očekávání nenaplnily. „Je tedy stále pravděpodobnější, že Česká republika bude muset projít trpkou zkušeností návratu totalitních komunistů k podílu na moci. Je načase se na tento boj o skutečnou demokracii začít připravovat. Stejně tak je načase poděkovat studentům a všem, kdo proti návratu nestoudných pohraničníků a soudružek, co to vždycky mysleli dobře – i s těmi popravami – začali něco dělat. Protože při slabosti, zbabělosti a korumpovatelnosti dnešních 'demokratů' by k opakování Února 1948 už nebyly potřeba ani Lidové milice. Protože představa léčivého moru je pouze pro blbé nebo mrtvé,“ napsal Urban.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

20:42 Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

Petr Fiala jel v Partii jak mašina, jásal nad výkonem premiéra v nedělní debatě bez oponentů Františ…