Kalousek: Jmenování i odvolání Peake byl Nečasův scénář. Ne náš

21.12.2012 13:17 | Zprávy

Pokračování přestřelky mezi vládními stranami ODS a TOP 09 okomentoval pro Českou televizi Miroslav Kalousek, první místopředseda koaliční strany TOP 09, a rovněž opoziční místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Ten mluvil o grotesce, kterou už nelze brát vážně, a o jedné záhadné nákaze.

Kalousek: Jmenování i odvolání Peake byl Nečasův scénář. Ne náš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Pokud se obě strany budou chtít dohodnout, tak se s nimi TOP 09 ráda dohodne. „Ale nebudeme to mezi nimi pískat, ani rozhodovat,“ ujistil ministr financí. Pak připomněl, že TOP 09 je stabilní stranou. „Vstoupili jsme se 41 poslanci, máme 41 poslanců. Bohužel ostatní padají jako sníh,“ řekl Kalousek.

Podle místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka mají „výroky Petra Nečase i Karolíny Peake asi stejnou věrohodnost jako zprávy o konci světa.“ Jako příklad uvedl názorové veletoče odvolané ministryně obrany. „Včera prohlásila, že vláda končí. Dneska začíná být jasné, že na tom moc pravdy není,“ říká místopředseda Sněmovny.

„Je to taková předvánoční vládní groteska. A v téhle grotesce je těžké najít partnera, se kterým by se dalo mluvit vážně,“ lituje Zaorálek. Nikdo podle něj není schopen pochopit, že ze současné situace jsou jediným východiskem předčasné volby. „Jsou tu uskupení, která mění názor z hodiny na hodinu. Evidentně tím nakazili i pana premiéra,“ říká Zaorálek. „Jediné, co je spojuje, je protivolební koalice,“ dodává.

Kalousek následně znovu popřel jakoukoliv odpovědnost TOP 09 za současnou politickou krizi. „Kroky, které vedly ke jmenování a odvolání paní Peake, to nebyly naše scénáře, ale scénáře premiéra,“ odmítl Kalousek definitivně námitky, že strana LIDEM ve vládě dobře posloužila jejich zájmům a teď může odejít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

15:52 „Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

Na tiskové konferenci Pirátské strany po vyhození Ivana Bartoše z pozice vicepremiéra pro digitaliza…