Karel je bůh. Rozesmátý Babiš mezi novináři

21.09.2024 17:12 | Monitoring

Hnutí ANO jednoznačně vyhrálo krajské volby. A to i ve Středočeském kraji, považovaném za baštu pravice. Ještě lepší výsledky v jiných krajích podle Andreje Babiše ovlivnily i povodně, ve kterých se ukázalo, že tato vláda umí jen brát, dávání jí nejde.

Karel je bůh. Rozesmátý Babiš mezi novináři
Foto: Screen ČT24
Popisek: Andrej Babiš po volebním úspěchu ANO

„Karel je bůh,“ volal před novináři evidentně spokojený Andrej Babiš. „Ten Středočeský kraj, to odmakal, hospodu pro hospodě,“ chválil ve vysílání CNN Prima News.

Ve Středočeském kraji, vnímaném jako bohaté a pravicové zázemí metropole, ANO po sečtení 90 procent hlasů vedlo s 34 procenty. Na mandáty v té době Babišovo hnutí drželo s SPD a levicovou koalicí těsnou většinu.

Hlavním faktorem byl podle Babiše Karel Havlíček, první místopředseda hnutí, který šel do voleb z posledního místa a všechny převálcoval „na kroužky“.

„On je pro živnostníky, pro zaměstnavatele, pro ekonomiku. A já jsem pro důchodce a samozřejmě pro mladé,“ smál se Babiš.

Lidé podle něj vidí, že země je pětikoaliční vládou devastována, i když výsledky pětikoalice jsou taky dobré.

„Pan Kuba to odmakal, i teď o povodních, i když je neměl tak strašné, jako pan Bělica. Standupový komik pan Grolich nedělal nic, ale odmakal si to na sítích,“ zhodnotil úspěchy koalice v Jihočeském a Jihomoravském kraji.

Každý podle něj vnímá, co se v naší zemi děje, že tato koalice vzala peníze všem. „Teď poprvé je nucena lidem pomáhat, a zatím jí to moc nejde,“ poznamenal s tím, že za tornáda měli po pěti dnech jasný plán.

„Oni tam za tři roky nic neudělali, jen prodávají naši práci,“ řekl k tomu také expremiér.

V rámci krajů by s tím teď hnutí chtělo něco dělat. „Řekl jsem, že když budeme mít hejtmany, tak vrátíme peníze. Když budeme mít hejtmana v Ústí, tak dáme peníze škole v Bílině, co jí je Bek sebral,“ popsal, co by nyní chtělo ANO v krajích dělat.

Výsledky jsou pro Babiše překvapivé, asi je podle něj ovlivnily i povodně, takže zisky ANO se stabilizují někde kolem 36 procent. „Byla by krása, kdybychom to zopakovali příští rok. Tím můžeme změnit životy občanů k lepšímu,“ poznamenal k tomu předseda ANO.

Volby podle něj byly referendem o vládě, i když někde do toho vstoupily jiné vlivy.

„Musíme přesvědčit ty lidi, co volí pořád SPOLU, i když to třeba u podnikatelů vůbec nechápu,“ dodal Babiš.

Jan Skopeček, lídr SPOLU, podle něj byl v kampani agresivní a strašně lhal. O to cennější je úspěch Karla Havlíčka, který získal nejvíce preferenčních hlasů. „On to odmakal, od tu byl ten zásadní,“ myslí si předseda ANO.

„Karel to odpracoval v kampani, Alenka Schillerová ve Sněmovně, a já chodím mezi lidi,“ popsal dělbu práce v centrále.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…