Karlovarský hejtman naznačuje, že zůstane poslancem i hejtmanem

03.04.2014 11:31 | Zprávy

Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD) naznačil, že by si rád ponechal jak funkci hejtmana, tak poslance. A dokládá to několika příklady, jak díky souběhu obou funkcí pomohl svému regionu. Uvedl to na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz, když odpovídal na otázku jednoho ze čtenářů. V otázce změn paušálů pro živnostníky argumentoval tím, že živnostníci v Německu odvádějí státu mnohem větší část svého příjmu než v ČR. Odmítl také, že by předvolební sliby ČSSD byly nereálné.

Karlovarský hejtman naznačuje, že zůstane poslancem i hejtmanem
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Na otázku čtenáře, který se obával, že vláda chce snižováním paušálů živnostníkům „podkopat nohy", uvedl, že omezování výdajových paušálů navrhuje Ministerstvo financí vedené Andrejem Babišem (ANO) s ohledem na to, že paušály připravují stát o příjmy z daní. „Z některých statistik plyne, že zatímco živnostník v Česku odvede státu asi 12,5 % svého příjmu, v Maďarsku je to zhruba 54 % a v Německu 44%,“ uvedl Novotný.  Živnostníky alespoň ujistil, že k žádné změně nedojde bez toho, aby podnikatelé neměli dostatečný čas se na ni připravit.


Celé odpovědi hejtmana Novotného + možnost položit mu další dotaz:

Sliby ČSSD reálné byly

Jedna ze čtenářek zase zapochybovala o reálnosti předvolebních slibů ČSSD. Hejtman odpověděl, že předvolební  sliby ČSSD byly zcela reálné. „Jestli si vzpomínáte, současný ministr financí pan Babiš před volbami uvedl, že lze zvýšit příjmy státu lepším výběrem daní a hospodařením ministerstev až o 200 miliard korun. Realizace opatření ČSSD by přišla na 40-60 miliard korun (dle výpočtu Hospodářských novin),“ uvedl Novotný.

Jiný čtenář zase chtěl vědět, jestli jej překvapila rezignace jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD) na poslanecký mandát a zda se vzdá postu hejtmana či poslance.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znovu, znovu a znovu se v TV ptali Olgy Richterové. Nic. Po vysílání dohra

13:35 Znovu, znovu a znovu se v TV ptali Olgy Richterové. Nic. Po vysílání dohra

Richterová před kamerami tvrdila, že Piráti šli do vlády, aby prosazovali pirátský problém a sledova…