Klausova varovná slova se naplňují. Prezidenta chce vybrat televize

13.12.2012 22:25 | Zprávy

Přímou volbu prezidenta považuje stávající hlava státu Václav Klaus za populistický nesmysl. Jeho obavu, že prezidenta vyberou média a voliči ho jen schválí, jako by potvrzoval záměr televize Prima. Ta se chystá v týdnu před prezidentskou volbou odvysílat volební speciál, v němž by ale měli diskutovat jen dva největší favorité Jan Fischer a Miloš Zeman.

Klausova varovná slova se naplňují. Prezidenta chce vybrat televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Týden před prvním kolem prezidentské volby, které se uskuteční ve dnech 11. a 12. ledna příštího roku, se dvojice kandidátů Jan Fischer a Miloš Zeman může dočkat zajímavého příspěvku do své kampaně. „Měli by se spolu střetnout v debatě televize Prima, moderovat by ji měl stejně jako Partii Jan Punčochář,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz zdroj obeznámený s tímto plánem.

„Připravujeme speciální předvolební pořad, ale kdy a s kým ještě není jasně dáno,“ reaguje pro ParlamentníListy.cz vedoucí PR oddělení FTV Prima Václav Mazánek. „Až budeme mít potvrzené účastníky, tak zveřejníme datum a čas,“ dodává s tím, že ve hře je i varianta, že by nemuselo jít jen o jediný pořad.

Fischer i Zeman účast v debatě na Primě potvrdili

„Byli jsme dotázáni televizí Prima, jestli by se Miloš Zeman zúčastnil debaty prezidentských kandidátů v pátek čtvrtého ledna. Potvrdili jsme, že ano,“ říká pro ParlamentníListy.cz Hana Burianová, mluvčí prezidentské kampaně Miloše Zemana. Na dotaz, zda půjde o debatu všech prezidentských kandidátů, nebo jen v úvodu zmíněné dvojice, nevyloučila, že opravdu může jít jen o duel největších favoritů: „I dva jsou prezidentští kandidáti.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znovu, znovu a znovu se v TV ptali Olgy Richterové. Nic. Po vysílání dohra

13:35 Znovu, znovu a znovu se v TV ptali Olgy Richterové. Nic. Po vysílání dohra

Richterová před kamerami tvrdila, že Piráti šli do vlády, aby prosazovali pirátský problém a sledova…