Mandela, Dubček, Navalnyj... A teď na Sacharovovu cenu Babišova frakce navrhla Muska

20.09.2024 10:45 | Monitoring

Od roku 1988 Evropský parlament uděluje tzv. Sacharovovu cenu za svobodu myšlení. Frakce Patrioti pro Evropu, jejíž součástí je i hnutí ANO Andreje Babiše, letos navrhla majitele sociální sítě X Elona Muska.

Mandela, Dubček, Navalnyj... A teď na Sacharovovu cenu Babišova frakce navrhla Muska
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Opoziční frakce Evropského parlamentu Patrioti pro Evropu na sociální síti X uvedla, že na Sacharovovu cenu navrhla Elona Muska, majitele sociální sítě X.

„Skupina Patriots nominuje Elona Muska na Sacharovovu cenu za svobodu slova. Jeho závazek ke svobodě projevu, transparentnosti a boji proti cenzuře je v souladu s hodnotami svobody a lidských práv,“ uvedla opoziční skupina.

Elon Musk byl nominován na Sacharovovu cenu

Jako první dostal tuto cenu Nelson Mandela, bojovník proti jihoafrickému apartheidu. V roce 1989 tuto cenu obdržel Alexandr Dubček, v roce 1990 se nositelkou této ceny stala Aun Schan Su Ťij – barmská politička.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 5366 lidí
V roce 2002 tuto cenu obdržel vůdce Křesťanského hnutí za osvobození, zasazující se za demokracii na Kubě. V roce 2003 cenu obdržel Kofi Annan a všichni zaměstnanci Organizace spojených národů. Cena za rok 2017 byla udělena Demokratické opozici ve Venezuele.  V roce 2021 cenu obdržel ruský opoziční politik Alexej Navalnyj, který bohužel již letos zemřel. V roce 2022 tuto cenu obdržel celý ukrajinský lid bojující proti ruským agresorům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…