MfD: ÚOHS pokutoval Středočeský kraj za demolice v Milovicích

20.06.2014 5:34 | Zprávy

Antimonopolní úřad udělil Středočeskému kraji milionovou pokutu za to, že na demoliční práce v bývalém vojenském prostoru v Milovicích nevypsal výběrové řízení. Kraj podal proti pokutě rozklad. Pod smlouvou je podepsán bývalý krajský radní a nynější ministr školství Marcel Chládek, svou chybu ale odmítá. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

MfD: ÚOHS pokutoval Středočeský kraj za demolice v Milovicích
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vojenský prostor Milovice

Kraj zakázku na demolice zahrnul do smlouvy o pronájmu prostoru v Milovicích společnosti Mladá RP. "Na demoliční práce mělo být samostatné výběrové řízení," sdělil deníku mluvčí ÚOHS Martin Švanda. Smlouva byla uzavřena v roce 2010, kdy byl ve středních Čechách hejtmanem David Rath.

Chládek tvrdí, že podepsal jen to, co schválila rada kraje. Jeho podpis je ale i pod dodatkem smlouvy, díky němuž připadá firmě veškerý kovový a další odpad v bývalém vojenském prostoru. "I k tomuto podpisu jsem byl pověřen radou kraje," řekl MfD Chládek.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

15:45 „To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

Bez řádné přípravy, neodzkoušené – tak začalo od prvního července (ne)fungovat digitální stavební ří…