Modrý Doktor o Kalouskovi: Kdo mu políbí prsten, dostane peníze

10.11.2011 23:08 | Zprávy

Koalice se hádá o to, kdo koho ve sněmovně podrazil. Šlo o zdanění hazardu, stravenky, mezigenerační solidaritu. Koalice nehlasovala jednotně a v rámci různých hlasování se přidávala k opozici.

Modrý Doktor o Kalouskovi: Kdo mu políbí prsten, dostane peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Zdanění hazardu ve sněmovně prošlo ve verzi, kterou nepředložil ministr financí Miroslav Kalousek. Třetina výnosů by měla jít státu, třetina na ministerstvo školství na sport, třetinu mají dostat obce. Podle TOP 09 a Starostů tak starostové přijdou o tři miliardy korun. Kalousek hovořil o zradě koalice a porušení koaliční smlouvy.

Kdo nepolíbí, nedostane

Martin Doktor z ODS kritiku Miroslava Kalouska odmítl. "Úprava nebyla dotažena do konce, není jasné jak se bude financovat sport. Pan ministr přeci nesedí na ministerstvu a kdo mu políbí prsten, dostane peníze, kdo mu nepolíbí prsten, nedostane peníze," podivoval se poslanec ODS v ČT.

Poslanec Josef Novotný (SNK ED, zvolen za VV), který dlouhodobě bojuje proti loterijní lobby, byl posledním vývojem znechucen. "Je to naprostá hrůza, nejsilnější lobbistický průlom," zlobil se s tím, že jde již o 19 změnu v loterijním zákoně. "Jsem nešťastný, že jsme v této koalici. Není protikorupční," dodal.

John: Nikoli nevěra, ale swingers party

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg hovořil o sebevraždě koalice. Jan Farský z TOP 09 se divil, jak se má v koalici věřit partnerům, když se něco ve vládě dohodne, ale pak se ve sněmovně hlasuje jinak. Podle předsedy VV Radka Johna středeční večerní hlasování, kdy střídavě koaliční partneři hlasovali tu s koalicí, tu s opozicí, se nejednalo o koaliční nevěru, ale přímo o "swingers party".

"Ten včerejší zmatek považuji za bouři ve sklenici vody," uklidňoval vášně Doktor. "Myslíte si, že platí taktika, kdo uteče vyhraje," usmíval se Doktor na moderátora Jakuba Železného s tím, že rozhodně rozpad vlády nehrozí.

Na dotaz, zda s ním premiér Petr Nečas jednal o tom, zda by ve funkci ministra obchodu a průmyslu nahradil Martina Kacourka odvětil, že ano a že nyní je na tahu Nečas. Nepřímo tak potvrdil, že by Kacourka mohl ve vládě nahradit.

Sledujeme téma: Hazard
Obce přijdou o 3 miliardy kvůli změně v rozdělení odvodů z hazardu
Při hlasování o hazardu se spojila ODS s opozicí. TOPka je znechucená

Foto: Hans Štembera
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…