Na co si to Věci veřejné hrají? Jen mlží a mlží

22.01.2011 18:40 | Zprávy

Tak nervózní ministr dopravy Vít Bárta už dlouho v televizi nebyl - tak začíná Viliam Buchert svůj komentář na serveru Reflex.cz. Popisuje v něm tiskovou konferenci, která měla rozkrýt celou kauzu okolo sledování politiků agenturou ABL. Ale nerozkryla nic.

Na co si to Věci veřejné hrají? Jen mlží a mlží

Buchert se domnívá, že Bártovi právníci ministru doporučili, aby mlžil. Takový postup je prý účinný. Zatím se ministr nevyznamenal ani jinak.

"Ministr Bárta lhal premiérovi Nečasovi, když mu na podzim tvrdil, že nic o kauze sledování politiků neví," rekapituluje komentátor. "Jenže ABL, které tehdy šéfoval, to s pomocí jiných dodavatelů prováděla a řídila."

Politická objednávka od Marťanů

Bárta rovněž tvrdil, že ABL nepracovala na politickou objednávku. Pak ale přiznal, že některé úředníky na Praze 11 sledovala. A to pro vedení radnice. "Radnice snad vedou Marťané? Ne politici, normálně zvolení ve volbách. Takže jasná politická objednávka."

Při sledování prý dodavatelé ABL mohli využít (a tedy) zneužít policejní databáze. "To šéf bezpečnostní agentury v minulosti nevěděl? V pohádce by to tvrdit mohl, v české realitě nikoli," podotýká Buchert.

Za podivuhodné považuje ale hlavně to, že se případem vůbec nezabývá ministr vnitra Radek John, který jde oficiálně po korupci, lidově řečeno, "jako slepice po flusu".

Na co si to Věci veřejné hrají?

Ani v rámci "kauzy Drobil" se prý podle zdrojů z policie vyšetřování neposunulo. A zřejmě ani neposune. "Mlží Vít Bárta a s ním i Radek John proto, aby stejně dopadla i aféra sledování politiků související s firmou ABL? Po absurdní sobotní tiskové konferenci ministra dopravy se zdá, že to k tomu směřuje," poznamenal.

Na závěr se ptá: "Na co si to Věci veřejné s veřejnosti hrají?"

Sledujeme Kauzu ABL

Foto: Hans Štembera

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…