Nečas je nejlepší a Vodrážka má talent, tvrdí Vondra

11.06.2010 9:51 | Zprávy

Alexandr Vondra, který před kongresem ODS lobbuje za zvolení Petra Nečase předsedou strany, tvrdí, že ODS musí být vnitřně jednotná a navenek sympatická.

Nečas je nejlepší a Vodrážka má talent, tvrdí Vondra

Alexandr Vondra vychválil lídra ODS Petra Nečase do nebes. "Petr Nečas je nejlepší. Zná ODS od samotného počátku. Má přůřezovou podporu," řekl Vondra v České televizi. Odmítl tak, že by pro Nečase musel získávat hlasy jednotlivých delegátů.

Připustil ale, že v ODS probíhá před kongresem boj o moc. "Uvidíme na kongresu. Žádná jména říkat nebudu. Cílem kongresu je, aby se ODSka sjednotila a vyšla z kongresu posílena," nenechal se nejprve Vondra dotlačit k tomu, kdo by měl být ve vedení ODS.

Měli by to být ale lidé, kteří podporují Petra Nečase, naznačil možná jména místopředsedů. "ODS musí být dovnitř silná a navenek sympatická," vysvětlil senátor Vondra.

"Neukazuje se, že by ODS byla rozdělená. Centrály by úplně neměly válcovat periferie. Klíčová města Praha, Brno a Ostrava své zastoupení ve vedení mít mají," dodal dále neurčitě ministr zahraničí v první Topolánkově vládě.

Související:
V budoucnu můžu stát v čele ODS, fandí si Drobil
Jihočeský vícehejtman by se mohl stát místopředsedou ODS

Vodrážka je talentovaný a neokoukaný

"David Vodrážka je talentovaný politik, je poměrně nový, měl by být ve vedení," sdělil nakonec kritik Mirka Topolánka alespoň jedno jméno. Vodrážka je v současné době prvním místopředsedou ODS a vedl kandidátku v Praze.

Nečas by měl podle Vondry dostat podporu 80 procent delegátů, aby jeho pozice byla dostatečně silná.

Vondra: Silová ministerstva můsí být spravedlově rozdělena

Senátor opakovaně odmítl, že by se jednalo mezi ODS, TOP 09 a VV o ministerských křeslech. "Jeden neválcuje toho druhého. Musí v koalici být systém vah a protivah. Silová ministerstva musí být rozdělena spravedlivě. Zatím jsme se tak daleko nedostali," zdůraznil Vondra.

Reagoval tak na dotaz, zda bude ODS usilovat o post ministra obrany, pokud Věci veřejné získají ministerstvo vnitra a TOP 09 ministerstvo zahraničí.

Odmítl spekulace, že by část regionů byla proti jeho případné kandidatuře na ministra obrany. "O žádných výtkách jsem neslyšel. Nikdo mi nic neřekl," prohlásil Vondra s tím, že má například ze Středočeského kraje podporu na kandidaturu místopředsedy ODS.

Související:
Delegáti ODS podle nového klíče. Oslabila Praha a Ústí. Bendl posílil
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budou vypínat elektřinu, je si jistý. Pořídil si fotovoltaiku a říká: Zrušte ten Green Deal

4:45 Budou vypínat elektřinu, je si jistý. Pořídil si fotovoltaiku a říká: Zrušte ten Green Deal

Blížící se konec uhelných elektráren v Česku vyvolává nemalé obavy. „Problém je v tom, že cesta do p…