Největší ohňostroj bude v Praze. Ne všechna města ho ale budou mít

30.12.2012 22:56 | Zprávy

Z deseti největších měst České republiky nebudou mít všechna novoroční ohňostroj. Například v Liberci nebo Pardubicích si budou muset ohňostroje zorganizovat sami obyvatelé. V Praze bude jako již tradičně největší.

Největší ohňostroj bude v Praze. Ne všechna města ho ale budou mít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Nejen největší, ale i nejnákladnější bude pražský novoroční ohňostroj. Začne minutu po 18. hodině na Nový rok, tedy 1. ledna. O termínu rozhodla anketa mezi občany. Magistrát poté vypsal veřejnou zakázku s tím, že cena oslav nesmí přesáhnout milion korun.

Další mohutný ohňostroj bude i v Brně. „Ano, ohňostroj bude 1. ledna, město tuto akci podporuje částkou 500 tisíc korun," uvedl pro Mediafax za brněnský magistrát Pavel Žara.

Stejně tak se ohňostroje dočkají i obyvatelé Hradce Králové. „Přistavíme velkoplošné obrazovky a ozvučení. Letos bude k dispozici Hradečanům opět i čočková polévka, čaj a punč zdarma. Občerstvení pak budou opět nejspíše podávat představitelé města," popsala mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Nový rok bude slavit ale i Ostrava, kde ohňostroj vyjde na 300 tisíc korun, Olomouc a některá menší města – Kladno, Třeboň, Hodonín či Jihlava.

V Pardubicích, Liberci a Budějovicích budou muset konat občané

Naopak v Pardubicích či Liberci se občané nedočkají oficiálního ohňostroje pořádaného městem. „České Budějovice silvestrovské oslavy již několik let nepořádají, neboť se ukázalo, že se lidé s koncem roku umí jaksepatří rozloučit, aniž by byli organizovaní. Pozornost soustředíme spíše na dobu adventu, kdy se v celém městě koná více než dvě stě kulturních akcí,“ popsal podobnou situaci i na jihu Čech mluvčí magistrátu Michal Bosák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…