Německý pokus o deportaci migrantů: Afričan pokousal policistu, tím akce skončila

23.08.2024 10:01 | Monitoring

Německo uvažuje, jak se zbavit ilegálních migrantů. Koalice sociálních demokratů, liberálů z FDP přišla dokonce s nápadem, že běžencům zaplatí za to, že opustí Německo. Dokonce i těm, kteří spáchali nějaký zločin. Taková je alespoň teorie. V praxi úřady v Dolním Sasku rozeslaly šéfům policistů dopis, nad nimž podle nejčtenějšího německého deníku Bild zůstává rozum stát.

Německý pokus o deportaci migrantů: Afričan pokousal policistu, tím akce skončila
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Server deníku Bild upozornil na dopis úředníků, v němž je uvedeno, že je sice třeba deportovat migranty ze země, jenže v témž listu se také píše, že pokud se migranti brání nástupu do deportačního letadla, přičemž je lhostejno, zda kladou aktivní či pasivní odpor, musejí být propuštěni a musí jim být dovoleno vrátit se do svého ubytování v Německu.

Bild tento povel popsal jako „deportační šílenství“.

„Každý, kdo se vzepře deportaci, bude odměněn. Dopis zemského přijímacího úřadu Dolního Saska federální policii na letišti Düsseldorf uvádí: ‚Pokud dotyčná osoba odmítne nastoupit do letadla nebo se pokusí bránit deportaci jiným způsobem (aktivní/pasivní odpor), může být propuštěna a nezávisle cestovat zpět do ubytování, které jí bylo přiděleno‘,“ uvedl Bild.

Manuel Ostermann, místopředseda Spolkové policejní unie (DPolG) vyjádřil plné pochopení pro velkou frustraci svých kolegů z takového chování úředníků.

„Náš ústavní systém je doveden do absurdna, když se migranti mohou vyhnout deportaci pasivním nebo aktivním odporem. Celá věc se stává ještě absurdnější, pokud je pak násilník ponechán na svobodě. Tato realita ukazuje bezmocnost Německa. Trpí nejen právní stát, lidé žijící v Německu, ale především moji kolegové, kteří musejí snášet toto pokračující šílenství.“

Muž z Pobřeží slonoviny se přímo na letišti v Düsseldorfu rozhodl bránit velmi aktivně. Totiž tak, že jednoho z policistů praštil do hlavy a druhého pokousal. A strážci zákona ho v souvislosti s pokyny museli nechat jít zpátky do jeho původního města ubytování.

Podle Ostermanna Německo potřebuje zřídit více deportačních center, kde neúspěšné žadatele o azyl zajistí na 6 měsíců, mezitím připraví nové cestovní doklady a s nimi odešlou neúspěšného žadatele o azyl zpět.

Georg Pazderski, bývalý voják z povolání, k tomu poznamenal, že takto to vypadá, když někdo stvoří šílenost písemně. A zdůraznil, že „tato vláda klame občany“.

Georg Pazderski promlouvá

Georg Pazderski promlová

A toto se děje v situaci, kdy obyvatelé Berlína kroutí hlavou nad novými byty, které mají dostat 3 stovky uprchlíků.

Ve čtvrti Pankow se 2. září nastěhuje 320 uprchlíků do nových bytů. Někteří obyvatelé se cítí ubytováním znevýhodněni. Obávají se hluku a možného vloupání. Berliner Zeitung uvádí, že nové byty v Pankow-Rosenthal se nacházejí v oploceném areálu s dětským hřištěm. V budovách jsou balkony, vybavené kuchyně a podlahové vytápění. Nájmy v oblasti jsou vysoké a lidé mají pocit, že uprchlíci dostávají „vše zdarma“. Podle listu „Berliner Zeitung“ mají někteří obyvatelé pocit, že s nimi bylo zacházeno nespravedlivě. Kritizují lepší zázemí v ubytování pro uprchlíky a vysoké nájmy pro místní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Napadení veřejného činitele., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusewladyk , 23.08.2024 12:01:54
Obuchem přes hubu a už kousat nebude.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

22:05 Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

Německo bude od poloviny září kontrolovat vnější hranice po celé své délce kvůli nelegální migraci a…