Neziskovky na školách, deformace uvažování dětí. To nevidím rád, říká Dvouletý

02.09.2024 19:55 | Monitoring

„Nemyslím, že by základní školy měly být zatěžovány nějakou ideologií od neziskových organizací,“ řekl v rozhovoru pro XTV.cz lídr hnutí Nezávislý HLAS pro Zlínský kraj a zastupitel Zlínského kraje a Uherského Hradiště Michal Dvouletý s tím, že však dle jeho informací na Uherskohradišťsku k ničemu takovému nedochází. Pohled na některé plány senátora a zlínského zastupitele Jiřího Čunka (KDU-ČSL) nesdílí. Neshodne se například v otázce zlínské nemocnice.

Neziskovky na školách, deformace uvažování dětí. To nevidím rád, říká Dvouletý
Foto: archiv M. Dvouletý
Popisek: Lídr nového uskupení Nezávislý HLAS pro Zlínský kraj Michal Dvouletý.

Dvouletý v rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým na XTV.cz podotknul, že jej ke kandidatuře přitáhlo také naštvání občanů na parlamentní strany, ať už z koalice či z opozice. „Možná je potřeba přiznat, že jsem chvíli zvažoval, jestli po osmi letech v krajské opozici stojí za to pokračovat v angažmá ve Zlínském kraji, protože jsme byli poměrně úspěšní v našem domovském Uherském Hradišti, kde jsme sestavili nezávislou kandidátku a uspěli jsme. Sice pořád v opozici, ale ta práce na regionální úrovni skutečně naplňuje a do jisté míry i baví, byť na druhou stranu náš kraj čelí mnoha výzvám,“ popsal.

Lidé si dle něj „regionální alternativu“ přejí. „Všichni vnímáme, jak jsou lidé naštvaní na celostátní politiku. Jak sledují večer v televizi, jak se hádá opozice s koalicí, a ptají se, koho ve Zlínském kraji volit,“ popsal, že „z těchto debat nakonec vznikla poměrně silná iniciativa“. Namísto vymezování se proti ostatním se chce dle Dvouletého jeho hnutí soustředit spíše na vlastní program.

K významné politické osobnosti Zlínského kraje – Jiřímu Čunkovi (KDU-ČSL) lídr hnutí Nezávislý HLAS pro Zlínský kraj Dvouletý řekl, že se spolu znají již 8 let coby zastupitelé, avšak nemají nějaký bližší vztah. Například plán vybudovat novou zlínskou nemocnici, který Čunek prosazoval, Dvouletý nepodporoval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český občan zatčen ve Venezuele. Obvinění z pokusu o převrat a vraždu Madura

11:04 Český občan zatčen ve Venezuele. Obvinění z pokusu o převrat a vraždu Madura

Venezuelská vláda oznámila zatčení 14 osob, včetně tří Američanů, dvou Španělů a jednoho Čecha, kvůl…