Nové VIDEO z atentátu na Trumpa. Z pohledu policisty

09.08.2024 8:50 | Monitoring

Na sociálních sítích se objevilo nové video z atentátu na amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Policista se na něm nejprve snažil vylézt na střechu, odkud by měl přehled o situaci, ale při tomto pokusu selhal, raději se rozběhl do auta pro zbraň. A příběh pokračoval.

Nové VIDEO z atentátu na Trumpa. Z pohledu policisty
Foto: X/Jay Cutler
Popisek: Donald Trump po pokusu o atentát

Nedávný atentát na republikánského kandidáta na prezidenta otřásl Spojenými státy. Šéfka Tajné služby Spojených států Kimberly Cheatleová dokonce rezignovala na svůj post, neboť uznala, že její lidé měli Trumpa lépe chránit a vyvodila z celé situace osobní odpovědnost.

Teď se na sociálních sítích objevilo video, které odhaluje další podrobnosti spojené s útokem na muže, který již seděl v Oválné pracovně Bílého domu jako prezident USA a který by se do této funkce rád vrátil. Ale nedávný atentát, který naštěstí skončil jen škrábancem na uchu, mu to málem zhatil. Muška dvacetiletého Thomase Matthewa Crookse naštěstí nebyla dost přesná.

Video zachytila kamera umístěná na těle policisty zasahujícího proti atentátníkovi. Ukazuje, že se ochránce zákona snažil s pomocí nejprve neúspěšně vylézt na střechu, kde se podle všeho skrýval útočník. Kdyby se policistovi povedlo vylézt na střechu, teoreticky mohl zasáhnout mnohem dřív. Teprve poté, co jeho pokus skončil pádem k zemi, si to rozmyslel a rozběhl se po trávníku pro zbraň do policejního vozu.

Policie tvrdí, že strážce zákona v první chvíli selhal při pokusu vylézt na střechu, protože nedokázal vylézt po zdi a současně držet zbraň v pohotovosti.

Poté, co si policista vzal z auta pušku, rozběhl se zpátky k budově, kde se už nacházeli další příslušníci bezpečnostních složek a policista kolegům popisoval, že se na levé straně na střeše nachází potenciálně nebezpečný člověk.

„Je na levé straně,“ volal policista, jak to dokládá záznam, který zůstal prvních takřka sto vteřin bez zvuku. Zvuk naskočil později.

A po několika minutách debat, co podniknout, se tentýž policista dostal na střechu objektu. S pomocí kolegů. A vyrazil za útočníkem.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

,!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekudli , 09.08.2024 9:44:14
To bylo před výstřelem nebo po výstřelu? Pokud o něm věděli před výstřelem tak tam neměl co dělat a stačil varovný výstřel a ochranka by se o Trumpa postarala a nemusel nikdo zemřít. Lidé na střelce upozorňovali už pět minut před výstřelem.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…