Novinář Pečinka mluvil s Nečasem. Je prý úplně v pohodě, asi má plán

21.12.2012 8:13 | Zprávy

Redaktor magazínu Reflex Bohumil Pečinka, považovaný za jednoho z největších expertů na dění v ODS, v pátek ráno v České televizi uvažoval o situaci v ODS a ve vládě. Podle něj dnes o dalším vývoji vypovídá především klid a optimismus premiéra Petra Nečase. Ten prý nejspíš ví, že tuto krizi ustojí.

Novinář Pečinka mluvil s Nečasem. Je prý úplně v pohodě, asi má plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Podle Pečinky se po jmenování Karolíny Peake na Ministerstvo obrany opět ukázalo, že zvládat silový resort je obtížné. Přesvědčil se o tom prý Radek John, který příliš nezvládal řízení resortu vnitra, a nyní i Karolína Peake, která po pouhém týdnu skončila na Ministerstvu obrany.

Její odvolání však podle Pečinky nemusí znamenat konec vlády. Dokazuje to prý i jeho zážitek ze schůzky s premiérem Petrem Nečasem. Toho prý viděl ve čtvrtek ještě po oficiálním tiskovém briefingu a působil na něj překvapivě pozitivním a optimistickým dojmem.

„Nečas působí dojmem člověka, kterému se ulevilo,“ říká politolog. Jako by prý premiér vyřešil nějaký zásadní problém. Ten zároveň spekuluje, že důvodem může být premiérova jistota, že navzdory prásknutí dveří LIDEM nehrozí pád vlády a předčasné volby.

„Jeho optimismus nejspíš vyplývá z toho, že ví, že má většinu,“ odhaduje redaktor z Reflexu. Ten připomněl, že ve sněmovně je velké množství nezařazených poslanců, kteří většinou nemají zájem o předčasné volby, jež by pro ně znamenaly konec v politice. „Ti roztříštění poslanci mimo hlavní opoziční uskupení jsou spíše pro pokračování vlády,“ odhaduje novinář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

15:52 „Kmotr ODS“ vystoupil proti Bartošovi: Nevadilo mu se mnou spolupracovat

Na tiskové konferenci Pirátské strany po vyhození Ivana Bartoše z pozice vicepremiéra pro digitaliza…