Oběť doktora Bartáka: Vyhrožoval, že mi na rodinu pošle Ukrajince

31.12.2012 13:29 | Zprávy

Byl řazen mezi nejkvalitnější ve svém oboru. Na fotografiích se objevoval s Václavem Klausem, Milošem Zemanem i Mirkem Topolánkem. Nakonec je ale Jaroslav Barták souzen kvůli sexuálnímu obtěžování svých asistentek. S jednou z nich přináší rozhovor internetový deník Insider.

Oběť doktora Bartáka: Vyhrožoval, že mi na rodinu pošle Ukrajince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studentky lékařské fakulty

Může působit překvapivě, že se ženy začaly bránit až po delší době týrání. Jaroslav Barták ale na ně vyvíjel systematický nátlak a vyhrožoval jim svými konexemi, až se ho zalekly. "Opravdu mě ani nenapadlo, co se mi může stát. Z dnešního pohledu je to nepochopitelné, ale mně to vůbec nedopínalo. Nikdy jsem nebyla typ slabé ženy, neuměla bych si představit, že bych se neuměla ubránit," popisuje jedna z nich v rozhovoru.

Nátlak vypadal různě. Například na první pracovní cestě se hned z asistentky měla stát sexuální společnice. Náhle se totiž dozvěděla, že se svým nadřízeným, Bartákem, má sdílet ložnici. „Nejdřív jsem se to snažila brát tak, že na táboře jsem taky přežila, když vedle mě spal někdo cizí,“ vysvětluje.

Při pohovoru si prý vybíral takové dívky, které měly špatné zázemí. To však adeptkám tehdy nedocházelo. „„Zarazilo mě, že místo toho, aby se mě ptal, jakou mám praxi, chtěl Barták vědět, co dělají moji rodiče nebo co dělá můj přítel. Až později jsem si uvědomila, že si vybírá dívky, které mají například rodinu daleko,“ vzpomíná dívka.

„Také se mě třeba ptal, co ráda jím. Ale říkala jsem si: Dědek si asi nemá s kým popovídat. A ve zdravotnictví dělám dlouho, tak jsem zvyklá na ledacos. A každý je nějaký,“ dodává.

Žena se setkala i s výhrůžkami, že na její rodinu zavolá Ukrajince. „Teď, když od něj každý dal ruce pryč, to vypadá strašně jednoduše, ale když jsem věděla, že má za zadkem tolik vlivných lidí, tak jsem si říkala, co zmůžu já, obyčejný člověk. A hlavně protože jsem nikdy v tomto vyšším světě – vyšším podle nich – nikdy nebyla, tak jsem nevěděla, co mě čeká, co se mi může stát. Člověk se bojí o sebe, o svoji rodinu,“ říká v rozhovoru pro Insider.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…