Obměna kádrů! Šéfka TOP 09 drsně vyprovodila Schwarzenberga a Kalouska z kandidátních listin

14.08.2020 18:31 | Zprávy

„Každý je nahraditelný. Je potřeba obměňovat kádry,“ vyjádřila se ke konci Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v rozhovoru pro Rádio Impuls. Několik slov prohodila i k možné spolupráci s Piráty a s dalšími opozičními stranami.

Obměna kádrů! Šéfka TOP 09 drsně vyprovodila Schwarzenberga a Kalouska z kandidátních listin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová tvrdí, že se o osud své strany nebojí, a to ani v souvislosti s tím, že své působení ve Sněmovně v nadcházejícím funkčním období odmítli i dlouholetí matadoři za TOP 09. Po oznámení Miroslava Kalouska, že kandidovat ve volbách do dolní komory Parlamentu se nechystá, potvrdil pro příznivce strany nepříjemnou zprávu o své neúčasti na volebním lístku i Karel Schwarzenberg. Pekarovou Adamovou to však, alespoň dle jejího vyjádření, nezneklidnilo. „Každý je nahraditelný. Všichni jsou nahraditelní. Je potřeba obměňovat kádry a dávat do popředí lidi, kteří zatím tak známí nejsou. Jakmile ale dostanou příležitost, tak mají šanci se rychle vypracovat,“ myslí si.

Politička doufá, že vedle nových tváří TOPku podrží i Dominik Feri; ten sice dříve také plánoval odejít, po zvolení nového vedení strany však otočil a rozhodl se ještě ve Sněmovně vydržet.

Před dvěma lety to ovšem ještě s Ferim vypadalo všelijak. „Já jsem jasně říkal, že studuju právnickou fakultu a zjistil jsem po roce ve Sněmovně, že je to láska mého života. A nevidím jasný důvod pro setrvání ve Sněmovně než na dobu nezbytně nutnou,“ oznamoval tehdy mladý politik v rozhovoru pro Info.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

22:00 Zeman o míru na Ukrajině: S touto vládou k němu Česko nepřispěje

Bývalý prezident Miloš Zeman komentoval události v tuzemské i zahraniční politice. Mezi nimi ostře s…