Oddělený Biden. Mluví s manželkou, synem a pár dalšími

17.07.2024 11:20 | Zprávy

Server listu New York Times tvrdí, že úřadující prezident Joe Biden žije ve stále větší izolaci. Odcizuje se svým spolupracovníkům a spoléhá se především na svou nejužší rodinu. Na manželku Jill, syna Huntera a další. Podle serveru Politico se mezitím ukazuje, že „v celé Evropě politici ze všech stran sledovali sobotní útok na Donalda Trumpa s pocitem hrůzy.

Oddělený Biden. Mluví s manželkou, synem a pár dalšími
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Od chvíle, kdy prezident Joe Biden v první televizní debatě se svým republikánským vyzyvatelem Donaldem Trumpem propadl, neabsolvoval konzultace se svým nejbližším týmem z Bílého domu, se svým šéfem kampaně, ani s komunikačním stratégem.

„Místo toho se spoléhá na členy své rodiny – sevřený klan, který zahrnuje jeho syna Huntera a první dámu Jill Biden – spolu s malou skupinkou loajálních stoupenců, kteří ho vedou přes krizi, kterou si sám vytvořil, a potlačují rostoucí povstání proti jeho kandidatuře zevnitř vlastní strany,“ uvedl New York Times.

Biden prý přestává komunikovat se svým širším týmem, který má asi 500 členů a místo toho se vedle nejužší rodiny spolehl na Mikea Donilona, dlouholetého přítele, bývalého hlasatele a dnes prý také muže, s nímž si Biden telefonuje několikrát denně a přijímá od něj informace, jaká je situace.

Pokud jde o hovory se synem Hunterem, tak ten prý prezidentovi a první dámě několikrát denně volá a píše jim SMS, aby zjistil, jak se vyrovnávají s náporem kolem zdraví, duševní zdatnosti a poslední prezidentské kampaně jeho otce.

Kampaň však stále pokračuje a Biden mírní některá své vyjádření.

Minulý týden v soukromém rozhovoru s dárci kampaně Biden prohlásil, že přišel čas přestat rozebírat jeho slabý výkon v první televizní debatě s Donaldem Trumpem v Atlantě a namířit terč znovu na Donalda Trumpa. V rozhovoru pro NBC News v pondělí prohlásil, že to byla chyba, že to neměl říkat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…