Okamura: O 45 % nárůst trestné činnosti Ukrajinců. Já to nesnesu

10.09.2024 8:05 | Monitoring

„Hlavně že se věnujete Ukrajině…“ vyčetl předseda SPD Tomio Okamura vládním představitelům v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Kritizoval členy vlády za jejich politiku ohledně migrace, zejména nárůst trestných činů cizinců, včetně Ukrajinců, a obvinil vládu, že více podporuje Ukrajinu než české občany. Ministra dopravy Martina Kupku a celou ODS pak označil za „zloděje zlodějské“.

Okamura: O 45 % nárůst trestné činnosti Ukrajinců. Já to nesnesu
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura v pořadu 360° na CNN Prima NEWS

„Vy vůbec nevíte, která bije. A to jste ve vládě!“ obvinil předseda hnutí SPD Tomio Okamura v pondělním pořadu 360° na CNN Prima NEWS ministra dopravy Martina Kupku (ODS) a první místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Věru Kovářovou (STAN). „Podle oficiálních čísel Ministerstva vnitra narostl počet trestných činů cizinců v České republice dokonce o 18 procent a Ukrajinců o 45 procent. To je vaše vina, vaší vlády,“ řekl Okamura s tím, že tedy i prudce narostl i počet českých obětí.

„Já nesnesu, aby tady nevinní Češi kvůli vaší politice byli obětí této kriminality,“ prohlásil Okamura s odkazem na oficiální statistiky Ministerstva vnitra. „Zaskočilo mě, že o tom nemáte přehled,“ řekl pak směrem k ministru dopravy.

Ministr dopravy Kupka Okamurovy argumenty označil za manipulaci. Zdůraznil, že Česká republika netoleruje nelegální migraci a v minulosti aktivně chránila své hranice, například na slovensko-české hranici. Zároveň však uvedl, že Česká republika a její společnost je solidární vůči uprchlíkům prchajícím před válkou. „Zároveň nebudeme tolerovat žádnou kriminalitu, to je samozřejmé,“ řekl a dodal, že se ke kriminalitě nedá přistupovat na základě země původu pachatelů.

Okamura ovšem zmínil své osobní zkušenosti z Plzeňska a Tachovska, kde si mu občané stěžovali na problémy s kriminalitou zahraničních dělníků. „Řada z nich jsou Ukrajinci, ale jsou to i agenturní dělníci,“ uvedl své tvrzení na pravou míru.

Dále mluvil o problémech ve zdravotnictví ve zmíněných krajích. O ministru zdravotnictví Vlastimilovi Válkovi hovořil coby o neschopném, konkrétně v souvislosti s nedostatkem doktorů v regionech. „Vždyť vy jste to úplně zničili celý! Hlavně že se věnujete Ukrajině…“ dodal Okamura a zkritizoval oba vládní představitele za to, že se „více věnují Ukrajině než Česku“. „Poslali jste 122 miliard, a pak jste o tyto peníze zvýšili lidem daně. Okrádáte své občany, a pak to posíláte někam pryč,“ tvrdil Okamura.

Poté přislíbil, že pokud bude SPD ve vládě, peníze českým občanům vrátí. „My ukončíme veškerou podporu Ukrajincům a Ukrajině samozřejmě. Peníze musíme dávat českým občanům, kteří peníze nemají,“ řekl Okamura.

Věra Kovářová se ohradila vůči Okamurovým výrazům a poukázala na ekonomický přínos Ukrajinců pro Českou republiku. „Během nich vyplatil stát na podpoře 3,5 miliardy korun. Ukrajinci přitom za stejné období odvedli do státní kasy 6,4 miliardy korun. Musíte si vymyslet něco jiného,“ vysvětlila předsedovi SPD Kovářová.

Během pauzy pak za kamerami Okamura označil Martina Kupku a celou ODS za „zloděje zlodějské“. „Ano, jsou to politický zloději, protože před volbami verbálně všichni předsedové všech pěti stran slibovali v kampaních, že nebudou zvyšovat daně. Potom jste zvýšili daně,“ obhajoval své tvrzení pak i před kamerami Okamura.

Ministr Kupka následně předsedovi SPD na rovinu řekl, že svým chováním dělá svým voličům ostudu. „Už i děti v mateřské škole se učí, že mají být slušné a neskákat lidem do řeči. Děláte svým voličům neskutečnou ostudu, nevidíte si do úst?“ ptal se Okamury ministr Kupka.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Kratochvílová

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co je to, s odpuštěním za blbost, argumentovat jen dávkami pro Ukrajince., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 10.09.2024 9:35:46
Kde jsou další náklady? Na bydlení, na školství, na zdravotnictví atd., to jsou ty utajené miliardy nákladů! Pan Kupka počítá jen něco a potom mu to vychází. Kde jsou ty největší náklady na zbraně a munici? Já nemám nic proti pomoci dětem s maminkami z oblastí bojů, děti jsou nevinná stvoření, ale účelově neúplné údaje pana Kupky jsou nedůstojným sprostým lhaním. Ještě si dovolí urážet pana Okamuru, který poskytuje daleko kompletnější údaje.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

7:21 Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

Do měsíce se stáhnou, odhaduje švédský analytik Mikael Valtersson, kdy Ukrajinci přijdou o dlouho dr…