Opravdu žerou kočky, věří Trumpovi voliči. Čísla hovoří jasně

17.09.2024 16:14 | Monitoring

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump minulý týden v předvolební debatě s Kamalou Harrisovou prohlásil, že haitští přistěhovalci jedí psy a kočky amerických občanů. Za tato slova sklidil kritiku a také posměch, ale podle nového průzkumu těmto informacím věří téměř polovina republikánských voličů.

Opravdu žerou kočky, věří Trumpovi voliči. Čísla hovoří jasně
Foto: Repro Fox News
Popisek: Bývalý prezident Donald Trump v debatě na Fox News

Jedním z nejvíce rezonujících témat dvouhodinové předvolební debaty Donalda Trumpa a Kamaly Harrisové se stalo Trumpovo prohlášení, že haitští přistěhovalci ve Springfieldu jedí domácí mazlíčky.  

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 4086 lidí

„Lidé, kteří sem přišli, ve Springfieldu jedí psy, jedí kočky, jedí domácí zvířata lidí, kteří tam žijí, a to se děje v naší zemi a je to ostuda,“ prohlásil Trump směrem k haitským přistěhovalcům, kterých je ve Springfieldu v Ohiu na 15 tisíc.

Trumpova poznámka byla založena na fámách ze sociálních sítí, konkrétně po příspěvku na facebooku, kde Erika Leeová, žena ze Springfieldu, tvrdí, že jejímu sousedovi zmizela kočka a že sousedka má podezření, že v tom mají prsty haitští přistěhovalci.

Poté, co příspěvek vzbudil značnou pozornost, Leeová v médiích uvedla, že nemá žádné přímé důkazy, které by takové tvrzení potvrzovaly. Sousedka o incidentu údajně také ví jen z doslechu.

„Prostě to vybuchlo v něco, co jsem nechtěla,“ řekla Leeová. „Nejsem rasistka,“ pokračovala a dodala, že její dcera je napůl černoška a ona sama je míšenka a členka komunity LGBTQ+. „Je z toho obrovské téma a to nebyl můj záměr,“ uvedla autorka původního příspěvku.

Od Trumpova tvrzení se distancovali představitelé města, podle nichž neexistují žádné zprávy o tom, že by přistěhovalci v komunitě zabíjeli nebo jedli domácí zvířata.

Nicméně nový průzkum veřejného mínění z minulého týdne ukazuje, že 52 % pravděpodobných Trumpových voličů věří, že toto tvrzení je „určitě“ nebo „pravděpodobně“ pravdivé, zatímco u pravděpodobných voličů Harrisové jsou to jen 4 %.

Průzkum také ukazuje, že 46 % registrovaných republikánů „rozhodně“ nebo „pravděpodobně“ věří, že toto tvrzení je pravdivé, zatímco 29 % si myslí, že není pravdivé, a 24 % si není jisto.

Pro porovnání jen 8 %  registrovaných demokratů odpovědělo, že toto tvrzení je „určitě“ nebo „pravděpodobně“ pravdivé, a 81 % uvedlo, že je nepravdivé. 10 % demokratů uvedlo, že si nejsou jisti.

V neděli tvrzení zopakoval republikánský senátor z Ohia J. D. Vance. „Americká média tyto věci naprosto ignorovala, dokud jsme o tom s Donaldem Trumpem nezačali mluvit. Pokud mám vytvářet videa s kočkami, aby americká média skutečně věnovala pozornost utrpení amerického lidu, pak to udělám,“ řekl senátor z Ohia podle informací serveru Newsweek.com.

Informace podle něj pochází z vyprávění jeho voličů z první ruky. „Díky nám se na toto téma nyní americká média konečně soustředí,“ dodal s tím, že haitští migranti jsou ve Springfieldu díky politice Kamaly Harrisové a místní Američané kvůli tomu zažívají utrpení.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 21 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

haitští přistěhovalci jedí psy a kočky amerických občanů., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 17.09.2024 17:50:25
Když je hlad, tak je hlad. Co je na tom divného. Mají jim více platit nebo zvýšit sociální dávky a začnou jíst místo koček a psů bifteky. Anebo si je tam nemají pouštět - kočky a psy mohou určitě jíst i doma.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …