Ostudu bych nedělal! Petr Pavel? Nic. Babiš přesněji o volbě na Hrad

03.02.2022 7:23

Andrej Babiš začal připouštět, že by mohl kandidovat na prezidenta. S manželkou Monikou by prý v zahraničí ostudu nedělal. Definitivní potvrzení toho, zda bude kandidovat na prezidenta, však řekne až v září. Prozatím prý nevidí žádného silného kandidáta na Hrad. Ani další miliardář Karel Janeček, ani generál Petr Pavel z jeho pohledu nejsou silné osobnosti vhodné na úřad prezidenta.

Ostudu bych nedělal! Petr Pavel? Nic. Babiš přesněji o volbě na Hrad
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš poskytl serveru iDnes.cz, který vlastní, rozhovor. Zdůraznil, že i jako řadový poslanec bude dál pracovat pro lidi, jako to dělal v roli premiéra.

„Moje představa o práci nicméně je, že vždy budu spíš mezi lidmi, naslouchat jim a snažit se řešit jejich problémy, než abych byl zavřený ve Sněmovně. Do Roudnice nad Labem, kde mám poslaneckou kancelář, za mnou každé pondělí jezdí na padesát lidí a jsem rád, že zájem nepolevuje,“ řekl Babiš.

Už začal připouštět i svou kandidaturu na Hrad. „A proč ne? Nebo si myslíte, že jsme republice při oficiálních návštěvách dělali s mojí paní ostudu?“ otázal se. Ale přímou odpověď, zda bude kandidovat, nakonec nedal. Prý se k tomu vyjádří včas. „Koncem září. Jestli a kdo bude kandidovat za hnutí, rozhodne hnutí. Ale rozhodně budeme mít svého kandidáta nebo někoho podpoříme,“ uvedl.

Zdůraznil, že prozatím nevidí žádného silného kandidáta na Hrad. Ani další miliardář Karel Janeček, ani generál Petr Pavel z jeho pohledu nejsou silné osobnosti vhodné na úřad prezidenta. „Tak tam zatím nevidím opravdu nikoho,“ zaznělo od šéfa hnutí ANO.

Už teď mu připravují obytné auto, které si před časem koupil, aby mohl jezdit za voliči. Prý si ho převezme někdy koncem února, nebo na počátku března.

„Vždycky jsem za nimi přece jezdil. Už od roku 2013. Když jsem nastoupil do vlády, tak na to už bohužel nezbývalo tolik času, a když jsem se stal premiérem, tak toho času bylo ještě míň. Je důležité s lidmi komunikovat, vědět, co řeší, jaké mají problémy. Obytňák rozhodně neznamená kandidaturu na prezidenta,“ zdůraznil ještě.

Prý by si ono obytné auto mohl i sám řídit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …