Paroubek zakládá novou stranu. A na FB píše o Jobsovi

08.10.2011 21:01 | Zprávy

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek zakládá novou politickou stranu Národní socialisté - levice 21. století a brzy začne jednat s Českou stranou národně socialistickou (ČSNS 2005) o integraci a fúzi. Na svém facebookovém profilu ale o věci mlčí. Naposledy odkazuje na článek o nedávno zesnulém Steveovi Jobsovi.

Paroubek zakládá novou stranu. A na FB píše o Jobsovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Postoj členů neparlamentní ČSNS 2005 nebyl zprvu k přijetí Paroubka jednoznačný. Ústřední rada proto vyloučila svého předsedu Karla Janka. Vyloučený Janko totiž s příchodem bývalého premiéra zásadně nesouhlasil. "Ústřední rada schválila plnou podporu předsednictvu strany pro jednání s Jiřím Paroubkem," řekl první místopředseda ČSNS 2005 Stanislav Palša, který byl pověřen dočasným vedením strany.

SLEDUJEME téma: Paroubkova nová strana

Podle Paroubka jedna etapa jeho politického života skončila už odstoupením z čela ČSSD po loňských sněmovních volbách, v nichž ČSSD sice vyhrála, ale ztratila reálnou možnost sestavit vládu. Dlouho se spekulovalo, že expředseda sociálních demokratů do ČSNS přímo vstoupí, pak se ale skutečnost změnila. Společný program ČSNS a Paroubka chce představit 26. listopadu na společném sjezdu.

Sám Paroubek, internetově aktivní, řešil celou věc přes sociální síť Facebook už včera. Na svém profilu zveřejnil prohlášení k odchodu z ČSSD i základní teze programu národních socialistů. Pak téma opustil. Jeho poslední příspěvek se vztahuje k úmrtí zakladatele firmy Apple Stevea Jobse, který po závažné nemoci ve čtvrtek zemřel.

Čtěte:

Paroubek nebyl úspěšný, já ano, myslí si Zeman

Paroubek to schytává: Utíkáš. Ani odejít z ČSSD neumíš slušně

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

19:15 Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

Poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová začala na sociálních sítích vyhrožovat lídrovi SPOLU Janu Sko…