Pitomci, zm... Aktivista se naštval kvůli projevu šéfa bojovníků za svobodu o imigraci

16.05.2016 14:28 | Zprávy

Projev předsedy Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičky na terezínské tryzně zaujal aktivistu Jana Vrobela. Na svém facebookovém profilu se však k němu nevyjádřil příliš lichotivě.

Pitomci, zm... Aktivista se naštval kvůli projevu šéfa bojovníků za svobodu o imigraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSBZ Jaroslav Vodička

„Lidem, co mi vyčítají, když srovnávám některé aspekty uprchlické krize s holocaustem – konkrétně s tím, jakým podmínkám čelili židé prchající z Německa, a říkají mi, že jsem nacista, že jsem poplival památku mrtvých a tak dále, bych rád vyřídil jediné: Polibte mi prdel,“ napsal bez skrupulí. 

„Můžete se vztekat, jak chcete, ale je takové typické, že lidi uctívají Krista, a sami se chovají tak, že by se z nich skutečnej křesťan musel zeblít, uctívají památku mrtvých, jíž ani nerozumí, ne ze soucitu, ale aby podpořili nacionalistické a ideologické ulity, a mají pocit, že když bezmyšlenkovitě přijmou obecný, masový a neinformovaný úzus o vlastní historii, vykoupí tím své svědomí z apatie nad věcmi, které se dějí právě teď. To vy se styďte,“ hřímal Vrobel nad slovy Vodičky. 

„Před očima se nám tady odvíjejí dějiny a vy jste na straně těch, jejichž chování naši potomci nebudou rozumět a budou se ptát, kde se vzalo tolik bezpáteřních zmrdů,“ uzavřel.

Vodička při svém projevu totiž označil migraci za řízenou invazi. „Prchají, aby vytěžili náš léta a prací generace před námi budovaný evropský sociální a ekonomický systém. Ne proto, že doma žijí v nesvobodě, a pokud tak třeba žijí, nechtějí za změny ku prospěchu svých lidí bojovat. Mladí zdraví muži s novými mobily v rukou, v kožených bundách za tisíce, se srdceryvnými fotkami topících se bárek na moři vyrobených mnohdy i samotnými zločinnými převaděči,“ řekl mimo jiné. Jeho slov si všiml například server Romea.cz.

Celý text Jana Vrobela:

Lidem, co mi vyčítají, když srovnávám některé aspekty uprchlické krize s holocaustem - konkrétně s tím, jakým podmínkám čelili židé prchající z Německa; a je to srovnání zcela relevantní, jelikož můj strýc prchal sám do USA na falešný pas a něco o tom tudíž vím - a říkají mi, že jsem nacista, že jsem poplival památku mrtvých a tak dále, bych rád vyřídil jediné: polibte mi prdel. Zemský rabín Karol Sidon by se za to na mě jistě nezlobil, pracovníci židovského muzea, kde jsem nedávno přednášel, také ne a židé mezi mými přáteli, kteří mají v srdcích památky svých rodičů a prarodičů taktéž ne. Můžete se vztekat, jak chcete, ale je takové typické, že lidi uctívají Krista a sami se chovají tak, že by se z nich skutečnej křesťan musel zeblít, uctívají památku mrtvých, jíž ani nerozumí, ne ze soucitu, ale aby podpořili své nacionalistické a ideologické ulity, a mají pocit, že když bezmyšlenkovitě přijmou obecný, masový a neinformovaný úzus o vlastní historii, vykoupí tím své svědomí z apatie nad věcmi, které se dějí právě teď. To vy se styďte. Před očima se nám tady odvíjejí dějiny a vy jste na strane těch, jejichž chování naši potomci nebudou rozumět a budou se ptát kde se vzalo tolik bezpáteřních zmrdů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

mír

To, že si většina lidí přeje mír, je logické a pochopitelné, ale zeptám se vás jinak. Když Ukrajina teď přistoupí na podmínky Ruska, vzdá se části svého území a zaváže se nevstoupit do NATO ani EU nebude tak její dosavadní snaha ubránit se, při které vyhaslo spousta životů úplně zbytečná? A má vůbec...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek

14:28 Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek

I letos se do Karlových Varů sjeli příznivci filmů ze všech koutů České republiky. Již 58. ročník MF…