Podle Stárka provozovatelům restaurací vadí hlavně to, že náklady pro provozovatele z nominální hodnoty stravenky jsou už deset procent. „Přijde nám to nemravné. Vidím dvě cesty. Buď do monopolu přibudou další firmy, které je budou poskytovat za lepších podmínek, nebo stravenku nahradí nějaká finanční částka pro zaměstnance,“ uvedl Stárek.
- Celý text je ZDE
Jenže zaměstnavatelé stravenky poskytují díky daňové podpoře. Neztratili by potom motivaci tento benefit dávat? „Pokud by daňová podpora byla zachována, nic zásadního by se nezměnilo. Stravenky by se měly nahradit paušální částkou za stejných podmínek, tedy se zachováním daňové podpory,“ uvedl Stárek.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vam