Policie bude šetřit Semelovou za slova o Horákové

03.03.2014 17:01 | Zprávy

Výroky poslankyně Marty Semelové (KSČM) bude prověřovat policie. Podle státního zástupce Jana Petráska se mohla Semelová dopustit podpory hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Za to může být obviněna až na deset let. Napsal server Aktuálně.cz.

Policie bude šetřit Semelovou za slova o Horákové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Marta Semelová

Semelová se vyjadřovala v České televizi k justiční vraždě Milady Horákové nebo k okupaci Československa v roce 1968. V souvislosti s tím čelí poslankyně dvěma trestním oznámením. Jedno podal starosta brněnské městské části Starý Lískovec Vladan Krásný (ODS) a druhé je od Dušana Makovského z iniciativy ProtiAlt.

Se zpochybňováním procesu s Horákovou nesouhlasí členové KSČM

Semelová vyjádřila pochybnosti, že přiznání Horákové v procesu bylo vynucené. "Dost pochybuju o tom, že to byla vynucená přiznání. V každém případě je to smutná záležitost. Nemáme z ní nikdo radost," řekla v pořadu Hyde Park.  

Horáková se účastnila protinacistického odboje a byla členkou České strany národně sociální. V komunistickém procesu byla odsouzena k trestu smrti a popravena. S názory Semelové nesouhlasí její kolegové z KSČM.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

15:45 „To nás budou lidi milovat.“ Nové stavební řízení. Stavební úřady zažijí peklo

Bez řádné přípravy, neodzkoušené – tak začalo od prvního července (ne)fungovat digitální stavební ří…