Praha vypsala zakázku na lepší komunikaci s občany

09.10.2011 13:34 | Zprávy

Praha chce zlepšit komunikaci s obyvateli města, zkvalitnit své internetové stránky či zveřejňovat takzvané rodné listy zakázek - to jsou některé z cílů zakázky, kterou v těchto dnech vyhlásil magistrátní odbor informatiky. Město by měla přijít na 130 milionů korun.

Praha vypsala zakázku na lepší komunikaci s občany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Zakázka, která nese složitý název Rámcová smlouva na rozvoj prezentační vrstvy a prezentační infrastruktury hlavního města Prahy, má podle magistrátní mluvčí Terezy Krásenské pomoci naplňovat programové prohlášení rady. V tom současné vedení slíbilo efektivní a levnější správu města, lepší komunikaci s občany či zrychlení vyřizování jejich podnětů.

Zakázka bude podle Krásenské zahrnovat například náklady na webovou prezentaci města, infolinku pro občany a na zveřejňování některých informací na internetu, jako jsou rodné listy zakázek.

"Zakázka je vypsaná na čtyři roky proto, že u zajištění údržby a rozvoje informačních systémů se jedná o kontinuální proces, který nemá s čtyřletým volebním obdobím nic společného," uvedla Krásenská.

Praha tak za tyto služby zaplatí až 32,5 milionu korun ročně. Vedení Prahy přitom tvrdí, že se snaží šetřit. Pražský primátor Bohuslav Svoboda nedávno uvedl, že Praze hrozí ekonomická recese a stagnace daňových příjmů. Připravovaný rozpočet města na příští rok také ukazuje, že budou chybět peníze na investice.

Čtěte:

Praha 4 schválila omezení výstavby domů na Kavčích Horách

Praha dostává 30 tisíc na hlavu, menší obce čtvrtinu, zlobí se Polčák

Praha chce v lednu otevřít zdravotní centrum na prevenci

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

19:15 Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

Poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová začala na sociálních sítích vyhrožovat lídrovi SPOLU Janu Sko…