Průšvih STANu: Rakušan se oklepal a udeřil

16.06.2022 11:52 | Ze sítí

Bývalý premiér České republiky a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se nelichotivě vyjádřil o hnutí STAN a spojil ho s organizovaným zločinem. Reakce předsedy STAN a ministra vnitra Víta Rakušana byla neméně ostrá. Přišly reakce i od voličů.

Průšvih STANu: Rakušan se oklepal a udeřil
Foto: Facebook: Andrej Babiš
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Čau lidi.

Andrej Babiš odpověděl na otázku týkající se nejnovější kauzy Petra Hlubučka (STAN) a Michala Redla poměrně silnými výrazy. Podle něj ho kauza nepřekvapila a hnutí STAN považuje za organizovaný zločin.  

„STAN je organizovaný zločin, je to uskupení, které šlo do politiky loupit peníze pro sebe. Není to nic překvapivého,“ řekl doslova.

Na dotaz, zda přece jen neužil příliš silný výraz, odpověděl, že ne.

Samozřejmě, že na Babišovo tvrzení reagovala spousta lidí.

„STAN okamžitý odchod. Rakušan, Gazdík podat demisi a vyvolat hlasování o nedůvěře!!!“

„Je nepřijatelné, aby ministra vnitra dělal předseda mafiánského spolku,“ souhlasil s demisí další.

„Hnutí STAN je kompromitující pro příští předsednictví EU a ve vládě nemá co dělat!“ narážel jeden z diskutujících na naše blížící se předsednictví EU.

Objevily se ale i názory, které s tvrzením bývalého premiéra nesouhlasily.

„Zajímavý je, že obžalovanej jste vy, agente,“ napsala diskutující v narážce na Babišovy soudní spory.

Reakce ale nepřišly jen od diskutujících na Facebooku, ale i od toho, koho se slova o organizovaném zločinu dotýkala nejvíce, předsedy STAN Víta Rakušana.

 

„Proti slovům A. Babiše se musím ohradit. Na rozdíl od ANO vlastní problémy řešíme, nevymlouváme se. Nevoláme, že jde o kampaň, ani nemusíme upravovat vlastní stanovy abychom někoho udrželi u vesla,“ napsal na svůj facebookový profil a pokračoval.

„Běžte si, pane předsedo, o organizovaném zločinu popovídat s vaším odsouzeným Švachulou nebo na Čapí hnízdo.“

Reakce na tuto odpověď byly rozporuplné.

„Nevymlouvejte se stále na na Babiše, ten bordel a podnikatelský projekt, který je od začátku STAN, který zaštiťuje politickou pseudo čistotou a Havlovskou humanitu, je prohnilý. Jen vám to bohužel ty vaše ovce v sektě ještě věří, tu bezbřehou čistotu. Jste velmi nebezpečná strana, která chce obsadit a podchytit tento stát na všech úřadech státní a místní samosprávy a poté nastolit vaší demokratickou totalitu," napsal třeba diskutér, který připomněl Rakušanovu oblibu bývalého prezidenta Václava Havla.

„Nemáte pravdu. Stan vznikl zdola, aktivitou starostů malých obcí. Proto má i dobré očistné mechanismy. Ne jako ANO,“ zastala se Rakušana jedna z diskutujících.

„Jsem zvědavý, kdo ještě půjde po takové aféře STAN volit... očistným mechanismům STAN by věřil už asi málokdo...“ nesouhlasil s jejím názorem další.

Pro úplnost dodejme, že hnutí ANO se s Jiřím Švachulou rozešlo poté, co vešlo ve známost jeho zapojení do brněnské kauzy Stoka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

5:00 Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

Pedagogičtí pracovníci jsou povinni „poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nez…