ŘSD pokračuje se stavbou nového obchvatu Frýdku-Místku

28.12.2021 12:22 | Komerční článek

Snahou zhotovitele i Ředitelství silnic a dálnic bylo zprovoznit stavbu obchvatu mnohem dříve, než se plánovalo. Veškeré úsilí směřovalo k závěru letošního roku, což se ale nakonec nepodaří naplnit. Smluvní termín zprovoznění první etapy nového obchvatu včetně připojení dálnice D56 od Ostravy zůstává platný na první polovinu září roku 2022

ŘSD pokračuje se stavbou nového obchvatu Frýdku-Místku
Foto: ŘSD
Popisek: Stavba nového obchvatu Frýdku-Místku

Stavba průběžně postoupila do vysokého stupně rozestavěnosti a v případě udržení příznivých klimatických podmínek existovala reálná šance zprovoznit některé úseky obchvatu do letošních Vánoc. 
 
Poslední dobou v okolí staveniště působilo počasí zamezující odvádět kvalitní prácí, kterou bylo nutné dokončit ještě před plánovaným otevřením silnice. Vlivem nízkých teplot i sněžení nemohlo být realizováno například asfaltování, nebylo možné odpovědně provádět betonáže nebo pokládky izolací. 
 
Po pečlivém zvážen situace bylo zvoleno upřednostnění kvality před zrychleným zprovozněním. Vzhledem k špatnému počasí a nepříznivé předpovědi se zprůjezdnění stavby posouvá na následující měsíce. I tak by se ale mělo jednat o dřívější termín, než je původní plán.
 
Dále bude pokračovat maximální možná stavební činnost, aby na jaře mohli první řidiči najet na zbrusu novou silnici. 
 
Průtah Frýdkem-Místkem vyvolává negativní hlukové dopady na okolní bytovou zástavbu s občanskou vybaveností a je zdrojem častých dopravních nehod. Neméně závažnou skutečností je kapacitní vytíženost komunikace. Stěžejní podíl na odvedení dopravy z Frýdku-Místku bude mít až dokončení celého obchvatu. Teprve až to odvede tranzitní dopravu přiváděnou jak dálnicí D47, tak D56 z průtahu městem. To by pak mělo přinést zlepšení životního prostředí pro občany Frýdku-Místku, zkvalitnění dopravy v podobě zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu či zrychlení dopravy.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

21:12 Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

Důležitým tématem před americkými prezidentskými volbami je bezpečnost ve světě a řešení zahraničníc…