Revolucionáři na Facebooku: Senát zrušit, poslance ihned vyhodit

04.12.2011 6:01 | Zprávy

Téměř osm stovek občanů se zatím přidalo ke skupině hlásající revoluci v roce 2012. V oficiálně vydaném prohlášení její zástupci požadují nejen okamžitý odchod poslanců a zrušení Senátu, ale také transparentnost a vyvozování osobní zodpovědnosti volených zastupitelů.

Revolucionáři na Facebooku: Senát zrušit, poslance ihned vyhodit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stop vládě

"My, občané České republiky, velice pohoršeni nad stavem naší vlasti, kde vládnou lži, korupce a politické intriky nad právem a spravedlností, kde jsou popírány základní principy demokracie, požadujeme," stojí v úvodu prohlášení. "Okamžité odstoupení vlády,odstoupení celé poslanecké sněmovny jakož to i celého senátu bez rozdílu politické příslušnosti," tvrdí dále autoři výzvy.

Jako řešení posléze navrhují nahrazení vládnoucí garnitury odbornými profesionály. Ti by měli nastavit demokratický systém a zrevidovat zákony tak, aby nebyly v rozporu se základními principy demokracie a byly ve prospěch státu a jeho občanů. Konkrétně ovšem v textu nestojí jediné slovo.

Autoři skupiny Revoluce 2012 taktéž požadují spravedlnost a nezávislost soudnictví, možnost referenda, plnou transparenci státní pokladny a v neposlední řadě průhlednost financí každé stávající politické strany a všech nově vzniklých.

MĚLI BYSTE VIDĚT:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pánové, jdu zvracet.“ Útoky na Babiše kvůli StB? Něco se neříká. Vyoral se neudržel

15:50 „Pánové, jdu zvracet.“ Útoky na Babiše kvůli StB? Něco se neříká. Vyoral se neudržel

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Nějak stále nechápu tady ten neuvěřitelný rozpor v tom, že ten náš…