Scholz: Voliči nás odmítají, protože podporujeme Ukrajinu

08.09.2024 21:14 | Monitoring

Německý kancléř Olaf Scholz podporuje urychlení mírového úsilí ve válce na Ukrajině. Na základě „důvěrných rozhovorů“ s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským uvedl, že příští mírová konference by měla zahrnovat i zástupce z Ruska. V rozhovoru pro veřejnoprávní stanici ZDF hovořil také o nízké popularitě SPD.

Scholz: Voliči nás odmítají, protože podporujeme Ukrajinu
Foto: Repro: ZDF
Popisek: Německý kancléř Olaf Scholz v letním rozhovoru pro ZDF

Kancléř Scholz v letním rozhovoru pro ZDF vyjádřil podporu urychlení mírového úsilí v konfliktu na Ukrajině a zdůraznil, že budoucí mírové konference by měly zahrnovat i Rusko. „Další mírová konference určitě bude. A (ukrajinský) prezident a já se shodujeme, že musí být také s Ruskem,“ uvedl.

V současnosti se snaží dojednat konkrétní datum pro novou konferenci. Scholz tento krok potvrdil na základě „důvěrných rozhovorů“ s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským na americké letecké základně v Ramsteinu. Zelenskyj uvedl, že mírové rozhovory by mohly začít, pokud se ruská vojska stáhnou z Ukrajiny.

Ukrajina v současnosti usiluje o to, aby její vlastní mírový plán byl schválen mezinárodním společenstvím. Tento plán zahrnuje stažení ruských vojsk, platbu reparací a zodpovědnost za válečné zločiny před mezinárodním soudem.

Scholz zároveň vyjádřil důvěru v Zelenského, přestože se objevily obavy ohledně údajné sabotáže plynovodu Nord Stream. Scholz se vyhnul komentování důvěry v Zelenského vzhledem k těmto obviněním, ale potvrdil, že má s ukrajinským prezidentem „dobré vztahy“ a je potěšen postupem vyšetřování federální generální prokuratury a bezpečnostních orgánů.

V rozhovoru Scholz hovořil též o špatných volebních výsledcích a celkově nízké popularitě jeho strany SPD. Hlasování o důvěře však odmítá. „Je to trochu opoziční nápad, říkat to každé tři týdny,“ řekl Scholz, který dále připustil, že nízké volební výsledky souvisejí i s tím, že někteří občané „nesouhlasí s naší podporou Ukrajiny“.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Kratochvílová

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Úsměvné , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 09.09.2024 1:57:48
A už jste se ptali Putina? Zaprvé Zelenský není prezidentem, který by byl zvolen v demokratických volbách a zadruhé stále ještě je na Ukrajině zákon zakazující jednat s Ruskem o míru. Chcete jednat o míru a někteří z vás mluví o povolení Ukrajině k útokům na ruské území západními zbraněmi a taky ještě neustále posíláte na Ukrajinu zbraně. Scholzi, to Ukrajinci vám přece zničili NS a napadli tak vaši zem. Jak toto chcete vysvětlit?

|  14 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…