Do Česka se na Vánoce Pohlreich vrátil z cesty po Austrálii, a ač je vnímá spíše jako „tradiční kýčovité období“, drží svůj určitý každoroční rituál – v dnešní době poněkud kontroverzní nákup živého kapra. „Furt držím svůj rituál, že si jdu koupit kapra. Nechám si to vždycky zabít,“ říká český šéfkuchař.
V mládí sám takto kapry prodával, byla to podle něj tvrdá práce. „Prodával jsem je, aby bylo na kořalku. Čtvery Vánoce jsem si u kádí odstál, tak vím, jaké to je, a umím ocenit tu práci. Byla to nejtvrdší práce, kterou jsem kdy v životě dělal. Jsou to tvrdě vydělané prachy,“ popisuje.
Jak je to dnes s gastronomií v Česku? Je třeba počítat s tím, že řada restaurací zavře. „Myslím, že skončí ještě další. Někomu to otrávilo EET, někomu to otrávilo, co se děje teď, všechno je to našponované a obrovský tlak na cenu. My jako národ jsme nechtěli nikdy moc v těch hospodách utrácet, takže z profitu zbyla strašně nízká procenta. A čím je hospoda menší, tím je zranitelnější,“ říká Pohlreich.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nab