Senátor líčí, co zažil při natáčení se štábem Fridrichové. Aktivismus není novinařina, vzkazuje

16.08.2022 17:00

Senátor Zdeněk Hraba je rád, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání pokárala Českou televizi kvůli pořadu 168 hodin. Podle jeho slov byla vskutku reportáž pořadu o manželství pro všechny nevyvážená.

Senátor líčí, co zažil při natáčení se štábem Fridrichové. Aktivismus není novinařina, vzkazuje
Foto: STAN
Popisek: Zdeněk Hraba

„Reportáž pořadu 168 HODIN o ‚manželství pro všechny‘ byla nevyvážená. Jsem rád, že Rada ČT takto rozhodla,“ zmínil Hraba ve svém příspěvku na sociální síti.

„Když se mi ozvala redaktorka, jestli dám vyjádření k tomuto tématu, tak jsem samozřejmě souhlasil. Jako vždy. Během natáčení jsem byl ‚konfrontován‘ s paní, která se svojí přítelkyní vychovává děti. Snaha o konfrontaci ale úplně nevyšla, protože jsme se shodli na narovnání práv. S čím ale nesouhlasím, to je stejný název. Manželství je podle mě svazkem ženy a muže,“ dodal Hraba.

„Celý rozhovor ale probíhal naprosto v klidu. Ovšem výsledná reportáž byla sestříhána (účelově) tak, že měla odpůrce ‚manželství pro všechny‘ vykreslit jako ty nejhorší z nejhorších. Toto si prostě veřejnoprávní televize nemůže dovolit. Aktivismus není novinařina,“ zmínil v závěru senátor.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se na svém úterním zasedání usnesla, že se ČT v pořadu 168 hodin dopustila nevyváženého prezentování názorů. V reportáži věnované manželství stejnopohlavních osob ČT dle ní pochybila, když stranila příznivcům uzákonění svazku stejnopohlavních párů.

„Manželství prý jen pro muže a ženu. V Evropě patříme jednoznačně na východ mezi posttotalitní země,“ kritizovala během zmiňované reportáže reportérka Nora Fridrichová a následně se diváci dozvěděli, že Češi jsou jasně pro zavedení „manželství pro všechny“ a jiný název prý jde proti listině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…