Šimečka odstaven. Ale vyslal drsný vzkaz Ficovi

17.09.2024 19:29 | Monitoring

Předseda nejsilnějšího opozičního hnutí Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka byl na mimořádné schůzi parlamentu odvolán z postu místopředsedy Národní rady. „Porazím vás ve volbách,“ vzkázal poté na sociální síti Ficovi lídr opozice Šimečka.

Šimečka odstaven. Ale vyslal drsný vzkaz Ficovi
Foto: Repro X
Popisek: Opoziční lídr Michal Šimečka s partnerkou Soňou Ferienčíkovou

Návrh na odvolání Šimečky předložili vládní zákonodárci a podpořilo ho 76 poslanců, tedy minimální většina potřebná pro sesazení místopředsedy parlamentu, informovala Česká televize.

 

 

Jak již informoval portál Eurozprávy.cz, ve čtvrtek byla zahájena mimořádná schůze parlamentu iniciovaná koaličními stranami Smer a SNS, které navrhly odvolat lídra opozice z funkce místopředsedy parlamentu. Koalice tvrdila, že lidé blízcí Šimečkovi jsou napojeni na státní dotace, což Šimečka popřel a situaci kolem jeho odvolávání popsal jako pomstu za opoziční práci. Koalice disponuje 79 poslanci, z čehož si pouze 77 vyzvedlo hlasovací lístek.

Své odvolání později Šimečka komentoval na platformě X, kde se ironicky rozepsal o tom, jak se Ficovoě vládě jeho odvoláním podaří vyřešit všechny problémy Slovenska: „Potraviny budou levnější, učitelé a zdravotní sestry budou mít vyšší platy, naše děti přestanou utíkat do zahraničí, do Košic se dostanete po dálnici, a dokonce i voda ze sklepů se bude odčerpávat sama. Po 4 600 dnech vlády Roberta Fica konečně přestaneme být nejhorší v předčasných úmrtích, naši mladí lidé už nebudou mít druhé nejméně dostupné bydlení v Evropě a milion lidí na Slovensku už nebude ohrožen chudobou.

Robertu Ficovi gratulujeme, i když mu to trvalo přes třicet let, co byl poslancem a premiérem, konečně našel svatý grál vládnutí pro obyvatele Slovenska,“ uvedl Šimečka.

Závěrem slíbil, že Fica v příštích volbách porazí. „Pane Fico, můžete odvolat místopředsedu parlamentu, ale nemůžete odvolat předsedu opozice. Těším se, že vás ve volbách porazím. Nyní na to mám o několik hodin denně více času,“ dodal Šimečka.

 

Ficova koalice mimo jiné také tvrdila, že protivládní protesty organizované mimo jiné Šimečkou a jeho PS proběhly kvůli jeho zájmům ochránit své blízké. To šéf PS odmítal a hlásil, že jeho odvolání je pouze politická msta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 38 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud by Šimečka neměl plnou podporu americké ambasády, tak by si taková velkohubá prohlášení odpustil, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 17.09.2024 19:46:34
Jinak by totiž byl jen za užvaněného, uraženého a ve volbách poraženého hlupáka. V každé zemi, kde je americká ambasáda, se dá očekávat státní převrat. To není konspirace, nýbrž smutný fakt o tzv. demokratickém světě, v němž strýček Sam má ve zvyku rozhodovat o všem podstatném.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …