Skála udeřil na veřejnosti: Válku na Ukrajině naplánovala americká strana. Cíl? Zničit i země jako je naše

17.09.2022 20:31

Komunistický kandidát na prezidenta Josef Skála se na demonstraci na Václavském náměstí v Praze pořádně rozjel a konstatoval, že současná vláda Petra Fialy (ODS) slouží cizí moci, která dnes Česko vykořisťuje víc, než bylo vykořisťováno za nacistického protektorátu.

Skála udeřil na veřejnosti: Válku na Ukrajině naplánovala americká strana. Cíl? Zničit i země jako je naše
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Josef Skála v pořadu Horké téma

Kandidát na prezidenta z řad KSČM na pódium nastoupil s úsměvem.

„Vy mi umíte dobít baterky, díky moc. S lidmi, jako jste vy, vím, že má smysl to, co děláme,“ začal.

Poté požádal všechny přítomné, aby ho v kandidatuře na Hrad podpořili, aby si to mohl rozdat se všemi, kteří se na nejvyšší politický post derou v zájmu jiné moci.

Poté konstatoval, že dnešní demonstrace KSČM má sloužit na podporu toho, co se 3. září odehrálo na Václavském náměstí. Zdůraznil, že vláda nesmí hrozit jaderné mocnosti, že nad ní vyhraje válku, a nesmí vlastní občany ohrožovat „energetickým terorismem“.

„Přátelé, mně nezbývá než tu rukavici zvednout a říct, kdo je tady extremista. Extremisté nám vládnou. A donedávna jsme si mohli myslet, že ten extremismus je jen důsledkem jejich ochablého IQ, což je v některých případech prokazatelné,“ začal. A jedním dechem dodal, že válka na Ukrajině byla naplánována americkou stranou a cílem této operace je zničit i středoevropské země. „I zemi, jako je naše,“ nechal se slyšet Skála.  

Česko je teď podle něj ekonomicky vykořisťováno tak, jak nebylo vykořisťováno ani za časů nacistického protektorátu.

„Naše státní moc je jen ministrantem cizích mocností, které nás ždímou neuvěřitelným způsobem, tak jak nás neždímaly, nerad to říkám, ani za protektorátu, ekonomicky vzato, tak tato vláda se proti vlastním lidem provinila strašně a obnažila samu podstatu toho, co se děje. My jsme krmelcem, my jsme dojnou krávou korporací,“ hřímal.

Poté volal po tom, aby se obnovila potravinová soběstačnost Česka a aby se obnovila velikost českého průmyslu. Tato vláda podle něj nedokáže zařídit ani základní lidské právo, jako je právo bydlet.

„Tam, kde se chová, dovolte mi to říci, soukromý sektor jako hovado, tam musí nastoupit veřejný sektor!“ volal Skála s tím, že tomuto postoji rozumí většina Čechů, Moravanů a Slezanů, ale i podnikatelé, které vykořisťují zahraniční nadnárodní firmy. A proti těm je podle něj třeba postupovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…