Štěch čelil dotazu na „masového vraha Obamu". A čtenář to od něj schytal

11.03.2014 15:49 | Zprávy

Na dotazy čtenářů na svém profilu na ParlamentníchListech.cz odpovídal předseda Senátu Milan Štěch. Čtenáře například zajímalo, zda se chce inspirovat předsedou Poslanecké sněmovny a úplně zakázat podávání alkoholu, nebo proč činí rozdíly mezi prezidenty světových zemí.

Štěch čelil dotazu na „masového vraha Obamu". A čtenář to od něj schytal
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

První dotaz se týkal Štěchova odmítání návštěvy ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče a rovněž jeho přirovnání událostí na Krymu k Československu v roce 1938. Čtenáře zajímalo, zda by Štěch podobně protestoval proti návštěvě „masového vraha a okupanta Obamy, který provozuje na okupovaném Guantánamu a řadě dalších míst koncentráky a tajná vězení s mučením zajatých“.

Proti tomuto vykreslení amerického prezidenta se ale předseda Senátu ohradil. Vyjádření čtenáře je podle něj „velmi hrubé“. „Prezident Obama v roce 2009 obdržel Nobelovu cenu míru,“ namítá čtenáři s tím, že i Nobelův výbor ocenil jeho výjimečné úsilí o posílení světové diplomacie a spolupráce mezi národy. To je prý jasná odpověď o úrovni amerického prezidenta a více se podobným srovnáním nehodlá věnovat.

Jiný čtenář se zajímal, jak předseda Senátu zareaguje na iniciativu svého kolegy z Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka, který ve sněmovně úplně zakázal podávání alkoholu. Štěch přiznal, že otázku nepovažuje za aktuální. „Senátorky a senátoři jsou zodpovědní lidé, nepotřebují v tomto směru žádnou direktivu,“ ujistil a dodal, že v posledních letech nevznikla v horní komoře žádná situace tohoto ražení, kterou by se Kancelář Senátu musela zabývat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

13:07 Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

Cem Özdemir, německý ministr zemědělství za stranu Zelených, se po nemalém váhání rozhodl promluvit …