Tluchoř zůstává loajální: Nečas je nejlepší možný premiér

12.05.2011 10:58 | Zprávy

Bývalý šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř prý své nezvolení bere jako standardní volbu předsedy, v níž neuspěl. Že by na tom měl svůj podíl i údajně plánovaný puč s Kristýnou Kočí popírá. Hodlá zůstat lojální.

Tluchoř zůstává loajální: Nečas je nejlepší možný premiér

"Já jsem oznámil kandidaturu a stál jsem o podporu předsedy ODS, protože on je jedním z poslanců, stál jsem o podporu i ostatních členů klubu. Nedostal jsem ji v dostatečném počtu," popsal Tluchoř svůj neúspěch deníku Právo.

Že by to mělo co dočinění s jeho údajnými "pučistickými záměry" nebo s jeho politikou deabelizace, si nemyslí. "Byla to standardní volba, ve které jsem neuspěl. To je v politice normální. A zdravé."

Více: Kritika v ODS stoupá. Ať Tluchoř vysvětlí svou aféru s Kočí

Tluchoř hodlá být i nadále ke své straně loajální. "Jsem loajální k ODS i k jejímu programu, k legitimně zvoleným představitelům klubu i strany. Nic jiného nepřipadá v úvahu," podotkl.

Antipatie necítí ani k Petru Nečasovi, který ho nejspíš pomohl "odstřelit". "Neexistuje v této chvíli alternativa k Petru Nečasovi jako premiérovi. Odmítám řeči některých našich koaličních partnerů, že bychom měli uvažovat o jiném premiérovi třeba i z jiné strany. Jsem přesvědčen, že tahle vláda, tedy přesněji vláda Petra Nečase, má šanci přežít celé volební období kvůli reformám, které jsou hlavním důvodem, proč ODS v téhle vládě je."

Čtěte:

Pozor. Obludný Tluchoř, zní od poslanců ODS

Nečasův útok před volbou Tluchoř nečekal

Tluchoře straníci odstřelili, nahradil ho překvapivě Stanjura

Foto: Zbyněk Pecák

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Podvod superdebaty. Prostor pro partaje, ne kandidáty. Co Ryšánková viděla a co chybělo

7:51 Podvod superdebaty. Prostor pro partaje, ne kandidáty. Co Ryšánková viděla a co chybělo

Analytička Irena Ryšánková rozebírá pro ParlamentníListy.cz předvolební superdebatu, do které měly s…