To zase bude křiku, tušil Ovčáček po Zemanově bonmotu o likvidování novinářů. A už je to tady

14.05.2017 18:06 | Zprávy

Čeští politici odsoudili slova prezidenta Miloše Zemana o likvidování novinářů, které pronesl v Pekingu v úvodu schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, jako velmi nepodařený vtip. Podle mluvčího hradu Jiřího Ovčáčka, který doprovází Zemana při cestě do Číny, šlo o bonmot. Na sociální sítě napsal, že očekává trapně pohoršené komentáře politiků, kteří se k médiím rádi lísají. Zprávu přinesla ČTK.

To zase bude křiku, tušil Ovčáček po Zemanově bonmotu o likvidování novinářů. A už je to tady
Foto: Archiv PL
Popisek: Setkání prezidenta Česka Miloše Zemana s prezidentem Ruska Vladimirem Putinem při návštěvě Číny

Za velice nepodařený označil vtip šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Mně se hrubě nelíbí, a je mi to jedno s kým, jestli s Putinem, nebo s někým jiným, aby se debatovalo o tom, jestli se mají novináři likvidovat nebo omezit. To je něco, co je velice nepodařené, a to říkám diplomatickým způsobem," uvedl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

I podle místopředsedy ODS Martina Kupky byl žert nevhodný. Jeho vyznění podle něj ještě umocnila souvislost s Putinem. „Proto mě mrazí," uvedl ve Kupka stejném pořadu. Zemanův dlouhodobý kritik, ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) na twitteru sdělil, že takové vyjadřování považuje za nepřijatelné i jako vtip. "Distancuji se od výroků prezidenta Zemana na adresu novinářů," napsal.

 

 

Europoslanec za ANO Pavel Telička míní, že Zeman svým výrokem o novinářích v přítomnosti Putina jen potvrdil, ze si nezaslouží podporu kandidatury. „Není způsobilý úřad vykonávat," napsal na twitteru. Podle ministra zemědělství a místopředsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky je trapné, aby český prezident vtipkoval na téma likvidace novinářů s prezidentem státu, kde novináři umírají bez vyjasnění. Uvedl to na twitteru.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…